Fedor Žugić među najvećim zvijezdama F4 juniorske ABA lige

Autor: D. M.

Laktaši će u naredna dva dana biti centar regionalne košarke.

Biće domaćin završnog turnira juniorske ABA lige, a mnogi skauti su već stigli.

To ne treba da čudi, jer će se na jednom mjestu naći praktično svi najtalentovaniji igrači sa prostora bivše Jugoslavije.

Zvanični sajt regionalnog takmičenja izdvojio je četiri najveće zvijezde predstojeće turnira.

U pitanju su Dalibor Ilić (Igokea), Fedor Žugić (Budućnost Voli), Zoran Paunović (Crvena zvezda) i Andrija Marjanović (Mega).

Za svakog od njih je dato i obrazloženje zbog čega su baš oni izabrani.

Ilić: Bio je sjajan tokom polufinalnog turnira u Zagrebu sa prosjekom od 22 poena i 10,5 skokova po utakmici. Bio je daleko najbolji igrač Igokea i vodio  je tim do prvog mjesta u grupi. Imao je mnogo impresivnih zakucavanja.

http://www.aba-liga.com

Žugić: Ako nekoga pitate u ekipi Budućnost Volija, reći će vam da je on vjerovatno najtalentovaniji igrač u klubu. Imajte na umu da još nije napunio 15 godina i da redovno igra protiv momaka koji su stariji od njega. I bolji je od mnogih od njih.

Paunović: Lider je “crveno-bijelih” i igrač na koga se uvijek možete osloniti. Na polufinalnom turniru u Beogradu u prosjeku je imao 13,5 poena po utakmici, ali i dabl-dabl učinak na svakom meču. Nedavno je registrovan za prvi tim.

Marjanović: Iako ima samo 19 godina, već je upisao nekoliko nastupa za seniorsku ekipu Mege u ABA ligi. Bio je odličan na polufinalu turnira na kome je u prosjeku davao 11,8 poena po utakmici i pomogao je svom timu da dođe do fajnl-fora.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.