Džikić: Veoma važna pobjeda

autor: J. KOCEV

Budućnost Voli je pobijedila Trentno i napravila veliki korak ka plasmanu među osam najbolji ekipa u Evrokupu. Pobjeda je, nažalost, ostala u sjenci skandala nakon meča.

Kako je rekao trener Aleksandar Džikić, navijači su vrijeđali Nikolu Ivanovića.

– Čuo sam na kraju meča uvrede na račun Nikole Ivanovića, nemam riječi. Čuo ih je i Nikola. Dečko je u šoku, tačnije rečeno svi smo u šoku zbog takvog ponašanja navijača. Pored toga muče me povrede Filipa Barovića i Petra Popovića, ali moramo dalje – istakao je Džikić.

http://www.aba-liga.com

Kada je riječ o samom meču sa Italijanima, strateg Podgoričana je bio kratak.

– Ovo je važna pobjeda, jer smo savladali opasan tim, atletski veoma jak. Dobro smo otvorili utakmicu, a zatim većim dijelom kontrolisali dešavanja na parketu, ne računajući dio treće dionice, kada su Italijani smanjili na pet razlike.

Centar Zoran Nikolić je naglasio da mu je žao zbog pada koji su imali u trećoj dionici.

http://www.aba-liga.com

– Neugodna utakmica, jer Trento igra sa niskom četvorkom i peticom. Imali smo pad u trećoj četvrtini, ali uspjeli smo da reagujemo. Žao mi je što nismo ubjedljivije slavili, mogli smo, ali važna je pobjeda.

Možda je dobro što opet igramo sa njima za sedam dana, ali veoma su nezgodan tim, opasan – jasan je Nikolić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.