BUDUĆNOST VOLI NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE EUROKUPA

autor: J. KOCEV, IZVOR: KK BUDUĆNOST

Naš tim je, uz francuski Asvel, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg djela Eurokupa, na osnovu ankete koju je sprovela Euroliga među generalnim menadžerima klubova učesnika.

Na kraju regularnog djela sezone Eurokupa, sprovedena je anketa u kojoj su generalni menadžeri klubova učesnika upitani za mišljenje o timovima i trenerima, glavnim kandidatima za finale, najprijatnijem iznenađenju sezone i najnezgodnijem protivniku. Generalni menadžeri su takođe otkrili i svoje izbore za najboljeg trenera sezone, kao i tim koji je najatraktivniji za gledanje.

Na osnovu sprovedene anekte, KK Budućnost VOLI je, uz francuski Asvel, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg djela Eurokupa. Budućnost i Asvel su dobili po 25 posto glasova, dok se ekipa Trenta nalazi na trećem mjestu, sa 12,5 posto glasova. Ostali timovi svrstani u 37,5 posto glasova.

Generalni menadžeri klubova smatraju da najviše šansi da se plasira u finale Eurokupa imaju Bajern (75%), Lokomotiva Kubanj (45,83%) i Darušafaka (41,67%).

Po anketi, najnezgodniji protivnik u Evrokupu je Lokomotiva Kubanj (25%), a zatim Bajern (16,67%), Darušafaka i Uniks Kazanja (po 12,25%).

Najatraktivniji tim za gledanje je Bajern (25% glasova), a slijede Darušafaka i Gran Kanarija (po 12,5%).

Na kraju, po mišljenju generalnih menadžera klubova, najbolji trener Evrokupa je David Blat iz Darušafake (50% glasova), ispred Aleksandra Đorđevića iz Bajerna (25%).

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.