Džikić: Mega je najtalentovaniji tim u ligi

AUTOR: B. POPOVIĆ

Dva velika trijumfa u tri dana ostvarili su košaarkaši Budućnost Volija. Prvo su u ponedeljak u okviru ABA lige savladali Crvenu zvezdu, a potom u srijedu i Cedevitu u Zagrebu u Evrokupu. Sutra ih očekuje, bar na papiru, lakši zadatak, duel sa Mega Bemaksom.

“Plavi” su apsolutni favorite i za očekivati je da upišu novi trijumf. Ipak, da bi do njega i došli, ne smiju da potcijene sastav iz Sremske Mitrovice, koji ove sezone ne igra u skladu sa očekivanjima.

http://www.aba-liga.com

“Sljedeći protivnik je najtalentovanija ekipa u ABA, skup momaka sa velikim potencijalom, slobodno se već može reći da imaju istoriju stvaranja igrača za najviše nivoe košarke. Igraju uvijek motivisano, sa željom da se dokazuju protiv svakog protivnika.

Imaju vremena da se spreme za svaku utakmicu, vjerovatno računaju i na naš raspored i umor, sigurno nas čeka teško gostovanje”, opominje Aleksandar Džikić, trener crnogorskog šampiona.

Bek Sead Šehović je u “Domu sportova” odigrao najbolji meč ove sezone, a Mega je idealna prilika da nastavi u istom ritmu. “Nastavlja se naš niz teških utakmica. Protivnik je mnogo drugačiji u odnosu na naš prvi meč, sad su kompletni, igraju na svoj način, koji zahtijeva potrošnju velike energije i puno koncentracije”, naglasio je Šehović.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.