Mornar čeka Olimpiju, Luković: Želimo da sačuvamo četvrto mjesto

Autor: V. F. 

Barski košarkaški snovi uveliko traju. Nema toga navijača koji ne misli da će Mornar biti na fajnal foru ABA lige.

Pogled na tabelu daje im za pravo da su optimisti.

Mornar je sam na četvrtom mjestu sa osam pobjeda i sedam poraza, do kraja prvenstva ostalo je sedam kola, a momci Mihaila Pavićevića četiri puta igraju pred svojim navijačima.

U sjenci fešte koja se još jednom sprema u dvorani “Topolica” trener barskog Pavićević, mirno dočekuje duel sa Olimpijom, ekipom koju je Mornar u prvom dijelu prvenstva, u Ljubljani savladao (67:64).

“Spemamo se kao i za bilo koji drugi meč u ABA ligi. Olimpija je dobra ekipa, pokrivena na svim mjestima sa kvalitetnim igračima, koji mogu da iznenade i savladaju bilo koju ekipu. Promijenilli su trenera pred ovu utakmicu i to će im biti dodatni motiv. Prva reakcija kod igrača na promjenu trenera, iz iskustva znam, uvijek je pozitina. Nama je svaka pobjeda u posljednjh sedam kola bitna. Moramo sve da učinimo da dobijemo ovu utakmicu i znam da imamo snage za to, iako smo zbog učešća u FIBA Kupu i napornog putovanja do Danske i nazad, ispali iz trenežnog procesa i umorili se psiho-fizički. Ipak, imamo vremena da se dva dana pripemimo za utakmicu sa Ljubljančanima”, kaže Pavićević.

On žali što je u dalekoj Danskoj preknut pobjednički niz Mornara.

“Žao mi je što smo prekinuli niz pobjeda, ali bila je to očekivana posljedica niza pehova, Nidam i Luković su izašli zbog pet ličnih grešaka, Mićović zbog povrede nije ulazio u igru i primili smo nedopustivo naivan poen u posljednje četiri sekunde koji nas je koštao bodova protiv danske ekipe”.

Jedan od vječitih optimista u redovima Mornara jeste centar Uroš Luković. On vjeruje da Mornar može do nove pobjede i fajnal fora.

“U dobroj smo formi, igramo atraktivnu košarku, cio grad je uz nas, magnet smo za publiku ne samo iz Bara nego i sa juga Crne Gore i vjerujem da će dvorana “Topolica” biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Učinićemo sve da sačuvamo četvrto mjesto na tabeli ABA lige i završnicu sezone u regionalnom takmičenju dovedemo u Bar. Na barskoj publici je da nam se revanšira i ispuni dvoranu”, zaključio je Luković.

Pavićević može da računa na sve igrače. U rosteru bi trebalo da bude i Strahinja Mićović, koji se polako oporavlja od neugodne povrede mišića. On je i pauzirao u Danskoj kako bi bio spreman za Olimpiju.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.