U Mornaru žele nastaviti seriju pobjeda

autor: B.P.

Bar je definitivno košarkaški grad. I u novoj godini Barani najvišegovore o Mornaru i njegovim uspjesima. Barski košarkaši su postigli četiri uzastopne pobjede, protiv prvaka Mađarske Solnoka u Fiba kupu i u duelima sa Partizanom, Megom i FMP-om u ABA ligi. Sva četiri duela izabranici Mihaila i Đorđija Pavićevića dobili su iz dvocifrenog minusa. Protiv “crno-belih” zaostatak je iznosio i 21 poen.

Navijači, kojima takve pobjede najslađe padaju, u šali kažu da je Paju (M. Pavićeviću) sada izazov da proba da dobije meč iz minusa od 30 razlike.

“Prijaju pohvale i takve šale, ali mi smo fokusirani na veoma teške utakmice koje nas očekuju, poput ove u Danskoj, protiv Bakena, u okviru drugog kola osmine finala Fibakupa. Očekuje nas naporno putovanje preko Tirane i Istanbula do Danske i nazad, pa utakmica u subotu u našoj dvorani sa Olimpijom u ABA ligi. Lijepo je kad se pobjeđuje u nizu, u dobroj smo formi, atmosfera u klubu je odlična. Nastojaćemo da nastavimo pobjednički niz protiv Bakena, ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko Amerikanaca i koja, sudeći po broju poena koji postiže, gajinapadačku košarku”, kazao je pred put u Dansku pouzdani bek Mornara Boris Bakić.

Prvi čovjek barske košarke, glavni menadžer Barana Đorđije Pavićević kaže da ekipu Mornara očekuje dugačak put i neizvjesna utakmica sa relativno nepoznatim rivalom.

“Vidimo da u danskoj ekipi ima čitava jedna petorka Amerikanaca, uzjoš dvojicu tamnoputih igrača iz Danske i Senegala. I njima je, kao i nama cilj da prođemo dalje, među osam ekipa u Fibakupu. Nama posljednji uspjesi, dobra forma i dobijanje na samopouzdanju, daju za pravo da budemo optimisti”, ističe Pavićević.

Utakmica između Bakena i Mornara u okviru drugog kola druge faze “K” grupe Fibakupa počinje sjutra (srijeda) u 18,30 časova.Obje ekipe imaju po jednu pobjedu: Mornar je u prvom kolu, u svojoj dvorani savladao Solnok 73:68, a Baken u gostima bjeloruski Cmoki 86:85.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.