Radović: Želimo prvu pobjedu u gostima

autor: V.F.

Pobjeda i dobra igra u prošlom kolu protiv Krke, do tada jednog od lidera ABA 2 lige, ulila je dodatnu dozu samopouzdanja igreačima Lovćena pred nastavak takmičenja. Prvo iskušenje je sutra u Ohridu (17 sati), koji istoimenog domaćina.

Makedonci još nisu osjetili slast trijumfa na terenu, jedinu pobjedu imaju za “zelenim stolom”, pošto Bosna nije doputovala na utakmicu. Uloga favorita je na strani Cetinjana, kod kojih je vidljiv oprez. Niko ne želi I ne pomišlja da potcijeni domaćina, već su svjesni da ih smao kvalitetna igra u oba pravca svih 40 minuta može dovesti do nova dva boda.

„Pred nama je meč sa ekipom Ohrida, u kojem želimo da zabilježimo prvu pobjedu na gostujućem terenu. Mislim da smo favoriti i da to treba da potvrdimo na terenu. Znamo da naš protivnik ima nekoliko igrača koji imaju dobar individualni kvalitet i da samo sa dobrom odbranom i kolektivnim napadom možemo doći do pobjede”, opominje trener Dragan Radović.

Ivan Jelenić, najiskuniji prvotimac Lovćena, cijeni domaćina, ali vjeruju u novu pobjedu svog tima.

„Nakon dva vezana trijumfa pobjednički niz želimo da nastavimo i u gostima protiv ekipe Ohrida. Treniramo naporno, svjesni smo važnosti ove utakmice, iako smo na papiru apsolutni favoriti ovoj utakmici moramo prići maksimalno motivisani i samo sa takvim pristupom možemo do pobjede i novih bodova.

Ekipa Ohrida jeste posljednja na tabeli, ali igraju pred svojim navijačima. Takođe, doveli su pojačanja, respektujemo ih kao i svakog drugog protivnika, ali epilog ove utakmice zavisi isključivo od nas”, jasan je Jelenić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *