Pavićević: Neće nam biti lako u Železniku

autor: D.M.

Mornar je na najbolji mogući način završio pršlu godinu. U ABA ligi je savladao Partizan u Beogradu i Megu u svojoj “Topolici”, a u FIBA Evrokupu bio je bolji od mađarskog prvaka Solnoka, takođe u Baru. U sve tri utakmice Barani su gubili i dvocifrenom razlikom (protiv Beograđana isa 21 poenom razlike), ali su uspjeli da preokrenu rezultat i uknjiže važnepobjede. U Mornaru nisu imali vremena da uživaju u dobrim rezultatima jer obaveze u 2018. godini već pristižu.

U okviru 15. kola ABA lige Mornar sjutra (21 sat) gostuje u Železniku, ekipi FMP-a, od koje je u prvom dijelu prvenstva, u Baru, poražen sa 81:73.

“Bez opterećenja putujemo u Beograd. Idemo na prvu meč loptu za plej of, odnosno četvrto mjesto. U usponu smo forme, neke stvari su došle na svoje mjesto, dobro igramo, nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe.FMP je rival za respekt, odlična kombinacija mladosti i iskustva.

Ekipa je atletski pokrivena na svim pozicijama. Neće nam bili lako, uostalom kao i svm ekipama u Železniku”, kaže trener Mornara Mihailo Pavićević. Po njegovim riječima najveća opasnost za njegov tim dolazi od Filipa Čovića.

“On je i igrač i trener, koji na terenu kompjuterski vodi ovu mladu ekipu. Svi kažu da treba samo njega paziti i pola posla je obavljeno. Znamo i mi to, ali ekipe nešto ne uspijevaju u tome, očigledno- teško ga je zaustaviti”, ističe Pavićević.

Centar Radoje Vujošević koji je poslije odlaska Karvijera Šeparda dobio veću minutažu, dobro odrađuje posao kad Uroš Luković ostane bez daha. “Znamo da nas čeka teška utakmica i neugodan rival, ali mi vjerujemo u sebe i svoju snagu. Zahvaljujući posljednjim dobrim igramaiI pobjedama dobili smo na samopouzdanju i što je podjednako važno – ne gubimo glavu ni kad smo u “debelom” minusu. Očekujem da ćemo se beogradskoj publici još jednom predstaviti u pravom izdanju”, naglasio je Vujošević.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.