Mornar “pikirao” tri Amerikanca, jedan stiže u Bar

AUTOR: D.M.

Prvi čovjek Mornara Đorđije Pavićević želi da ekipu dodatno pojača u želji da se domogne plej-ofa ABA lige i ode što dalje u FIBA Evrokupu.

Na meti Barana su tri Amerikanca, plej Džastin Dentmon (32), nekadašnji igrač Toronta, Emporio Armanija, Žalgirisa i Galatasaraja, Toni Mičel (26), koji je u novembru raskinuo ugovor sa ruskim timom “Crveni oktobar” iz Volgograda i za koji je u dva meča Evrokupa imao prosjek 27,5poena i Majku Harisu (34).

Dentmon u aktualnoj sezoni igra sjajno za Teksas Legendse, rezervni tim Dalasa, i ima prosjek od 29,4 poena, 4,3 asistencije, 3,7 skokova i 2,5 ukradene lopte.

Mičel trenutno nosi dres Siuks Fals Skajforsa, rezervnog tima Majamija, gdje bilježi 22,6 poena, 7,4 skoka, 4, 5 asistencija, 1,4 ukradenu lopte i blokadu. Pokriva poziciju krila. Haris, pokriva pozicije beka i krila, igra za kineski Fujidžan, a u svakom meču ima dabl-dabl učinak. Za sada bilježi prosjek od 20,7 poena i 12, 5 skokova uz 2,4 asistencije i 1,6 ukradenih lopti.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.