Mornar domaćin Megi, Pavićević i Luković očekuju pobjedu

Autor: V. F.

Poslije pobjede nad Partizanom u Beogradu, košarkaši Mornara u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu sa Mega Bemaksom u svojoj dvorani, pretposljednjeg dana 2017. godine.

Trener Mihailo Pavićević ističe da je njegova ekipa u pravom ritmu.

“U jednu ruku, utakmica sa Megom je laka za pripremu, a u drugu, veoma nezgodna, jer je to mlada, poletna ekipa, sa dosta energije. Ukoliko nametnu svoj ritam, mogu da dobiju bilo koji tim. Znamo kako bi trebalo igrati protiv njih, moramo da pariramo njihovom skoku u napadu i brzoj tranziciji. Objektivno, od nas i naše igre zavisi kako će se ovaj meč odvijati. U dobrom smo ritmu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč sa neugodnom ekipom iz Sremske Mitrovice”, ističe Pavićević.

Barani još nisu savladali Megu u ABA ligi, izgubili su sva tri dosadašnja meča, dva u Sremskoj Mitrovici, jedan u Baru.

Prošle sezone sastali su se dva puta i u Ligi šampiona, Mornar je dobio u “Topolici” 87:85, a tadašnja Mega Leks je bila bolja kod kuće 60:53.

MVP prošlog kola ABA lige Uroš Luković koji je postigao 26 poena, uz osam skokova, dvije asistencije i jednu blokadu i indeks 40, najavljuje još jednu pobjedničku igru svog tima.

“U dobroj smo formi, nabijeni samopouzdanjem i mislim da je vrijeme da savladamo Megu u ABA ligi. To je agresivna ekipa, ukojoj dominiraju mladi igrači, ali i iskusni poput Stefana Sinoveca i Predraga Samardžiskog. Ali, mi smo i u Beogradu dokazali da smo pravi tim i da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele u ovoj izjednačenoj ligi u kojoj svako svakog može da dobije”, kaže Luković.

Sutrašnja (subota) utakmica između Mornara i Mega Bemaksa u dvorani “Topolica” počinje u 17 časova.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.