Budućnost gost Cibone, Džikić: Imaju najiskusniju ekipu u ABA ligi

Autor: D. M.

Na krilima pobjede nad Lietkabelisom i plasmana u Top 16 fazu Evrokupa, Budućnost je otišla na gostovanje u Zagreb, na posljednji meč u 2017. godini.

Poslije nešto lošeg starta i promjene trenera, “vukovi” su podigli nivo igre, u prošplom kolu su kao gosti savladali Olimpiju i “plave” čeka težak zadatak.

Uloga favorite je na njihovoj strani, ali će to morati da dokažu na terenu.

Nova pobjeda bila bi sjajan uvertira za dva teška iskušenja koja iskušenja prvih dana januara, za duele sa Lokomotivom (Evrokup) i Crvenom zvezdom u “Morači”.

“Domaćin je ubjedljivo najiskusnija ekipa u ABA, sa velikim brojem igrača koji su se dokazali na svim nivoima evropske košarke. Imaju kvalitet, znanje, novi trener je donio energije, i zaista su tim sa kojim mora da se zarati na parketu. Mogu igrati unutra, mogu napadati šutem spolja, igrati sa ultra visokom petorkom, a poslije bez centra. Za to smo se spremali koliko smo mogli, naš raspored je takav kakav jeste”, opominje trener Aleksandar Džikić.

aba-liga.com

U prvom odmjeravanju snaga ove sezone u Podgorici (71:62), Kajl Gibson je dao 13 poena i uz Nemanju Gordičća (14) i Filipa Barovića (13) bio je najbolji akter meča.

“Teška utakmica za nas. Oni imaju kvalitet, iskustvo, i imali su vremena da se pripreme. Moramo da ih natjeramo da igraju van ritma na koji su navikli”, naglasio je Amerikanac.

Biće ovo 30. međusobni duel Cibone i Budućnost Volija.

“Plavi” su slavili 16 puta, a Cibona 13. Skor u Zagrebu je 8-6 za bivšeg prvaka Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *