Mornar gost Partizana, Pavićević ističe da nema razloga za strah

Autor: V. F.

Dobra igra u četiri posljednje utakmice, sa MZT Skoplje i Crvenom zvezdom u ABA ligi, i sa Katajom i Solnokom u FIBA Evrokupu, i tri pobjede, učinili su  da u Mornaru s optimizmom očekuju gostovanje Partizanu u 13. kolu ABA lige.

“Idemo na pobjedu, nemamo razloga da se u ovom trenutku plašimo “crno-bijelih”, uz dužno poštovanje prema velikom klubu kakav je Partizan. Mi smo u usponu forme, naročito su nas obodrile utakmice sa MZT-om i Solnokom u kojima smo uspjeli da se vratimo iz velikog minusa i zabilježimo trijumf. Veoma je važno da momci vjeruju u sebe i usvoju snagu. A ovaj Mornar sve više dobija na samopouzdanju”, kazao je pred put u Beograd trener Barana Mihailo Pavićević.

Jedan od onih čija je forma u usponu jeste i iskusni Boris Bakić.

“Zadovoljstvo je igrati u Beogradu, pred publikom koja razumije košarku. Daćemo sve od sebe da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Pokušaćemo da obradujemo svoje navijače”, ističe Bakić.

Mornar i Partizan su do sada odigrali tri neizvjesna meča u ABA ligi. U prošloj sezoni Beograđani su slavili oba puta: u Baru 58:57, a u Beogradu 90:85. U prvom dijelu ove sezone Mornar je pred svojim navijačima pobijedio 83:81. Prethodno su Barani bili bolji u četvrtfinalu ABA Superkupa, čiji su bili domaćini, 91:77.

Sjutrašnja utakmica između Partizana i Mornara u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinje u 17 časova.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.