Šampion gostuje u Baru, Pavićević: Zvezda se pita za konačan ishod

Autor: B. P.

Pobjeda Mornara nad MZT-om došla je u najboljem mogućem trenutku za barskog ABA ligaša, pred gostovanje Crvene zvezde.

Košarka je već nekoliko godina najpopularniji sport u gradu pod Rumijom, zahvaljujući uspjesima Mornara, od kojeg je Đorđije Pavićević napravio respektabilan klub.

Svaka utakmica protiv ‘’vječitih’’ rivala Crvene zvezde i Partizana u Baru je istinski košarkaški praznik.

Tako će, besumnje, biti i sjutra veče. Zvezda će doći u Bar, vidjeće fantastičnu atmosferu, ali ne može da tvrdi da će da pobijedi.

Uostalom i njen trener Dušan Alimpijević je kazao da utakmicu s Mornarom dočekuje s najvećim oprezom.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ističe da se u sjutrašnjoj utakmici ‘’pita’’ Crvena Zvezda.

Ukoliko njeni igrači budu na svom nivou, zna se pobjednik.

Ali, u sportu ne pobjeđuje uvijek bolji. Nekad odluči veći motiv i nadahnuće.

FOTO: ABA LIGA

“Crvena Zvezda je mjera svih stvari u ABA ligi, u duelu s njom se najbolje vidi koliko jedna ekipa vrijedi. Ovo su najlakše utakmice za igranje, kad ne možete ništa da izgubite, a možete mnogo da dobijete. Zvezda je u silnom usponu forme, o čemu svjedoče pobjede u Evroligi protiv Reala, Efesa i Valensije, kao i protiv Cibone u Zagrebu u našoj ligi. Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana poslije meča u Valensiji, jer godinama ‘’crveno-beli’’ igraju u tom ritmu, dan jedan im je dovoljan za potpun oporavak. Znam da ljubitelji košarke u Baru, s pravom, očekuju dobru košarkašku predstavu. I mi smo spremni da im je priuštimo. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i da adekvatno odgovorimo na Zvezdinu agresivnost”, naglašava Pavićević.

Čovjek zadataka trenera Pavićevića, iskusni Marko Ćalić, s nestrpljenjem očekuje duel sa aktuelnim šampionom ABA lige.

“Znamo da nas čeka teška utakmica. Naravno, Zvezda je favorit, ali i mi imamo svoje adute. Prije svega, u tome što u taj meč, poslije  trijumfa u Skoplju, ulazimo rasterećeno. Dalje, gosti su navikli na pune dvorane, mi baš i nismo i puna ‘’Topolica’’ biće nam dodatni motiv da damo sve od sebe. A da ćemo dati sve od sebe – to je sigurno. Vidjećemo za kakav će krajnji rezultat to biti dovoljno”, ističe Ćalić, čija poslovična borbenost i izgaranje uvijek motivišu saigrače.

Trener Pavićević za sutrašnji meč ne može da računa na dvojicu igrača sa kojima je krenuo u pripreme ovog ljeta.

Amerikanac Karvijer Šepard je prešao u redove ekipe Zlatorog Laško iz Slovenije, a mladi Emir Hadžibegović u Teodo.

Interesovanje za gostovanje Crvene zvezde u Baru i susjednim gradovima je veliko. Očekuje se da će na tribinama ‘’Topolice’’ biti više od 3.000 gledalaca. Nedjeljna utakmica između Mornara i Crvene zvezde počinje u 19 časova.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.