Rugovac: Daćemo sve od sebe da pobjedimo

autor: J. KOCEV

Jedan od tri derbija koja će se ove godine u Prvoj B ligi odigrati između Stršljena i Zete na programu je danas u 15 sati. Oba rivala za sada ne znaju za poraz, a ni jedan rival u pretodnih šest kola nije uspio da ozbiljno priprijeti niti jednima niti drugima.

Kapiten domaćeg tima, Stršljena i čovjek koji vodi glavni riječ i na terenu i van njega kada je u pitanju ovaj tim jeste Alen Rugovac, koji je svoje košarkaško usavršavanje sticao u Americi.

Rugovac je za naš sajt izjavio da očekuje veoma tešku utakmicu:

1. Kakva su očekivanja pred meč?

“Smatram da će utakmica biti tvrda i atraktivna, a nadam se da će publika imati u čemu da uživa. Mićemo sigurno dati sve od sebe kako bi ostvarili trijumf, što očekujemo da će uraditi i naš najveći rival u ovom takmičenju.”

2. Gdje vidite vašu šansu za pobjedu?

“Veome teško pitanje, jer mislim da će i gosti imati isti odgovor. Mislim da ako mi uspjemo da kontrolišemo skok i tempo to jest nametnemo naš stil igre da ćemo imati dobre šanse u ovoj utakmici. ”

3. Od koga vam prijeti najveća opasnost iz protivničkog tabora?

“Svake godine Zeta ima dobru ekipu i svake godine su pri vrhu tabele, a imaju tu dosta igrača koji su tu godinama kao Popović i Đukanović, koji su veoma iskusni ali su se i mnogo pojačali dolaskom Koljevića. Njegovo ogromno iskustvo igranja u Prvoj ligi i turnirima u Kini može im biti od velike prednosti, a imaju i nekolko mlađih igrača koji su fizički spremni i borbeni.

Doveli su i Luku Radovića, koji je igrao Koledž košarku u Americi i takođe je prošao mlađe selekcije Budućnosti, ali ovaj tim sa Koljevićem u igri pravi razliku.”

4. Šta bi moglo da odluči pobjednika, jer oba tima do sada imaju maksimalan učinak?

“Mislim da će ekipa koja bude kontrolisala ritam meča i nametnula svoj tempo ima izuzetnu prednost, a i naravno skok jer svaki dodatni napad, koji mnogo znači na utakmici ovog nivoa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *