Rugovac: Daćemo sve od sebe da pobjedimo

autor: J. KOCEV

Jedan od tri derbija koja će se ove godine u Prvoj B ligi odigrati između Stršljena i Zete na programu je danas u 15 sati. Oba rivala za sada ne znaju za poraz, a ni jedan rival u pretodnih šest kola nije uspio da ozbiljno priprijeti niti jednima niti drugima.

Kapiten domaćeg tima, Stršljena i čovjek koji vodi glavni riječ i na terenu i van njega kada je u pitanju ovaj tim jeste Alen Rugovac, koji je svoje košarkaško usavršavanje sticao u Americi.

Rugovac je za naš sajt izjavio da očekuje veoma tešku utakmicu:

1. Kakva su očekivanja pred meč?

“Smatram da će utakmica biti tvrda i atraktivna, a nadam se da će publika imati u čemu da uživa. Mićemo sigurno dati sve od sebe kako bi ostvarili trijumf, što očekujemo da će uraditi i naš najveći rival u ovom takmičenju.”

2. Gdje vidite vašu šansu za pobjedu?

“Veome teško pitanje, jer mislim da će i gosti imati isti odgovor. Mislim da ako mi uspjemo da kontrolišemo skok i tempo to jest nametnemo naš stil igre da ćemo imati dobre šanse u ovoj utakmici. ”

3. Od koga vam prijeti najveća opasnost iz protivničkog tabora?

“Svake godine Zeta ima dobru ekipu i svake godine su pri vrhu tabele, a imaju tu dosta igrača koji su tu godinama kao Popović i Đukanović, koji su veoma iskusni ali su se i mnogo pojačali dolaskom Koljevića. Njegovo ogromno iskustvo igranja u Prvoj ligi i turnirima u Kini može im biti od velike prednosti, a imaju i nekolko mlađih igrača koji su fizički spremni i borbeni.

Doveli su i Luku Radovića, koji je igrao Koledž košarku u Americi i takođe je prošao mlađe selekcije Budućnosti, ali ovaj tim sa Koljevićem u igri pravi razliku.”

4. Šta bi moglo da odluči pobjednika, jer oba tima do sada imaju maksimalan učinak?

“Mislim da će ekipa koja bude kontrolisala ritam meča i nametnula svoj tempo ima izuzetnu prednost, a i naravno skok jer svaki dodatni napad, koji mnogo znači na utakmici ovog nivoa.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.