Mornar gostuje u Skoplju, Pavićević i Pavić optimisti

Autor: V. F. 

Poraz od Cibone u solidno popunjenoj „Topolici“ došao je za Mornar u nezgodno vrijeme.

Prvo slijedi gostovanje u Skoplju ekipi MZT-a (nedelja, 17 sati), koja drži začelje tabele ABA lige, a potom i duele sa Zvezdom u Baru i Partizanom u Beogradu.

Sa druge strane, Mornar je do sada jedini brejk napravio u Ljubljani, kada je savladao Olimpiju 67:64, iako je u prethodnom kolu doživio poraz od FMP-a u svojoj dvorani.

Navijači se nadaju da bi sada moglo nešto slično da se dogodi i da Mornaro dmah niveliše neugodan poraz od Zagrepčana.

“U Skoplju je važna utakmica za obje ekipe, ali je, sigurno, veći pritisak na domaćim igračima. Ako izgube biće u izuzetno teškoj situaciji. Mi, opet, s manje opterećenja idemo da odigramo taj meč. Nadam se da možemo da se dovoljno mobilišemo i da iznenadimo MZT na njegovom terenu. U svakom slučaju, očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica, a dobro je što u Skoplje putujemo poslije pobjede u Fibakupu Evrope i plasmana u narednu rundu, jer takve pobjede podižu moral i samopouzdanje ekipe”, kazao je pred put trener Mornara Mihailo Pavićević.

http://www.aba-liga.com

Mornar je u prošloj, debitantskoj sezoni u ABA ligi, oba puta savlafao MZT, u Baru je bilo 65:64, a u Skoplju 69:63.

Zanimljivo je da su se i tada Barani i Skopljanci sastali na polovini i na kraju takmičenja.

Tako će biti i ovog puta, s tim da je revanš u Baru, a prošle sezone, u kojoj se nadmetalo14 ekipa, bio je u Skoplju.

“Sudeći po prošlogodišnjim rezultatima između naše dvije ekipe, sjutrašnja utakmica bi trebalo da bude odigrana na mali broj poena. Ali, to ništa ne znači, kaoni to što smo dva puta slavili protiv Skopljanaca, svaka utakmica je priča za sebe. Znamo šta nam je činiti, recept za dobar rezultat jeste da od prvog minuta zaigramoagresivno i samopouzdano, kao, recimo, Cibona protiv nas. A vrijeme je i da nas posluži šut sa distance, posebno iza linije od 6,75 metara”, ističe Vukota Pavić.

Trener Pavićević ima na raspolaganju svih dvanaest igrača, jer se Nemanja Vranješ oporavio.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.