Koljević: Bolji smo tim

autor: J. KOCEV

Jedan od tri derbija koja će se ove godine u Prvoj B ligi odigrati između Stršljena i Zete na programu je danas u 15 sati.

Oba rivala za sada ne znaju za poraz, a ni jedan rival u pretodnih šest kola nije uspio da ozbiljno priprijeti niti jednima niti drugima.

Red je na prvi okršaj, koji će se odigrati u Plavu. Nakon ovog kola neporaženih ekipa u Prvoj B ligi neće više biti, a već oko 17 sati saznaćemo ime jedinog tima koji nije osjetio “gorčinu” poraza u sezoni, kada je u pitanju drugo po rangu takmičenje u Crnoj Gori za seniore.

Trener i igrač gostiju Marko Koljević za naš sajt odgovorio je na nekoliko pitanja:

Kako ocjenjujete igre vaše ekipe u dosadašnjem toku takmičenja?

“Igramo dobru košarku za sada, a kako šampionat bude odmicao očekujem sve bolje partije svog tima. Najbitnije od svega je da imam skup izuzetno kvalitetnih igrača i ljudi.”

Šta bi moglo da odluči pobjednika, jer oba tima do sada imaju maksimalan učinak?

“Što se tiče derbija, obje ekipe ne znaju za poraz, a mogu slobodno da kažem da smo bolji tim i pojedinačno i kolektivno, jer na svakoj poziciji imamo po dva igrača podjednakog kvaliteta.

Spremićemo taktiku za ovaj susret, ekipa Stršljena igra zonski presing tokom većeg dijela utakmice, što prkosi modernoj košarci danas, ali bićemo spremni da odgovorimo zahtjevima protivnika i utakmice.”

Od koga vam prijeti najveća opasnost iz protivničkog tabora?

“Iskreno da Vam kažem nijesam se obazirao previše na njih pojedinačno, već na igru svog tima, jer sam siguran da su momci spremni i motivisani da savladaju rivala. Smatram da ovaj meč jeste bitan, ali ne i presudan, uz to konstatujem da sam siguran da će naš tim biti prvi na kraju ligaškog dijela takmičenja.”

Gdje vidite vašu šansu za pobjedu?

“Najveća šansa moje ekipe jeste sigurna, brza i agresivna igra, što će biti oružje za zonu koju očekujem da će nam protivnik postaviti.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.