Nikolić: FMP je kvalitetan, spremni smo za tešku utakmicu

Autor: D. M.

Budućnost za sada ima sezonu iz snova. U ABA ligi je lider sa sam o jednim porazom i serijom od osam vezanih pobjeda, a u Evrokupu jednom nogom je u drugoj fazi.

Obaveze se nižu kao na traci, a novo je sutra veče u Železniku, rival je FMP (21 sat).

“Plavi” su igrali već jedan meč u beogradskom predgrađu ove sezone i to protiv šampiona Crvene zvezde.

Izašli su kao pobjednici I nadaju se da će “FMP arenu” opet napustiti sa dva boda.

http://www.aba-liga.com

“Domaćin je sigurno jedan od najstabilnijih klubova u ABA ligi. Imaju potrebne uslove za rad, godinama su u prilici da selektiraju vrlo talentovane igrače. Ove sezone su u grupi timova koja igra jedanput nedjeljno, što znači da imaju vremena za pripremu za svakog protivnika, dovoljno vremena i za rad i za odmor. Važan dio ekipe ima kontinuitet zajedničkog igranja, ljetos su pridodati iskusni igrači, tako da njihov trenutni plasman ne može da bude nikakvo iznenađenje. Igračka hijerarhija u timu je potpuno jasna, način igre prati atletske sposobnosti ekipe, četiri puta su bili domaćini i u svojoj dvorani nemaju poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Biće vrlo važno iskontrolisati njihov napad i skok u odbrani”, napominje Aleksandar Džikić, trener Budućnosti

Centar Zoran Nikolić imaće težak zadatk protiv Odža, Radoša Šelije, Boža Đumića, Marka Radovanovića…

“Sljedeći protivnik je kvalitetan, dobro popunjen na svim pozicijama. Spremni smo za tešku utakmicu svih 40 minuta. Biće potrebno puno koncentracije u odbrani njihovog “pik en rola”, zaključio je Nikolić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.