Budućnost na korak od druge faze EK

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti VOLI upisali su 4. pobjedu u Eurokupu, a drugu nad Hapoelom. Izabranici Aleksandra Džikića slavili su večeras u “Morači” sa 92:75 u utakmici 7. kola drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Blistao je večeras Petar Popović sa 20 poena, koga su pratili konstantno dobri Nemanja Gordić (12), Nikola Ivanović (15) i Kajl Gibson (15).

Budućnost je nakon 10 minuta imala dva poena minusa, da bi na poluvremenu “plavi” stigli do preokreta i plus tri na svom kontu.

FOTO: ABA LIGA

Večeras je iz “rostera” izostao povrijeđeni Danilo Nikolić, ali ni to nije omelo Podgoričane da nakon tri vezana poraza upišu važan trijumf.

Večeras je u Podgorici pao još jedan tim sa velikim brojem poznatih igrača: Perperoglu, Kinsi, Halperin, Ohajon.

Poslednja četvrtina bila je odlučujuća večeras. Plavi su je dobili sa 30:15 i napravili odličnu uvertiru za završnicu prvog kruga ABA lige, gdje će eventualnom pobjedom nad FMP-om ostati usamljeni na čelu tabele regionalne lige.

U Eurokupu i prije ovog susreta Budućnost je bila na diobi drugog mjesta sa skorom 3-3. U sastavu je večeras umjesto povrijeđenog Nikolića bio i mladi, talentovani Bogdan Bojić, koji je i večeras dobio šansu u završnici da osjeti draž evropskog takmičenja.

STATISTIKA:

http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=78&seasoncode=U2017

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

One thought on “Budućnost na korak od druge faze EK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.