Ulcinj nastavlja sa odličnim partijama, savladan Danilovgrad

autor: J. KOCEV

Košarkaši Ulcinja savladali su ekipu Danilovgrada u gostima, a konačan rezultat je bio 56:71. Izabranici Darka Vujačića poveli su na startu sa 8:2, ali je domaći tim uspio da anulira prednost gostiju i poravna rezultat na kraju prvog perioda: 16:16.

Ulcinj se ponovo “odlijepio” u prvih pet minuta drugog perioda, poveo je sa 21:31 i od tada praktično nije ispuštao prednost do samog kraja susreta. Ekipa Danilovgrada je uspjevala da povremeno smanji zaostatak, napravi čak i perokret 44:40, ali od tada na terenu je postojao praktično samo jedan tim.

Ulcinj tada na krilima Šeferda pravi seriju 14:2 i polako privodi utakmicu u svoju korist. Domaće je predvodio u ovom meču Bojan Ratković sa 18 poena, koliko je imao i sve bolji ove sezone Dragoje Đoković. Ponovo z domaćoj ekipi nije igrao Nikola Lalić što je bio veliki hendikep.

Najefikasniji igrač susreta bio je Kejsi Šeferd sa 29 poena.

STATISTIKA:

KK Danilovgrad – KK Ulcinj

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.