Mirotić izbegava Portisa, uprava Bulsa reagovala

IZVOR: SPORT KLUB

Četiri nedelje posle fizičkog sukoba Nikole Mirotića i Bobija Portisa, Podgoričanin je konačno ponovo na treninzima Čikago Bulsa. Počeo je sa laganim radom, a Portisa ne želi ni da gleda.

Čikago Bulsi za sada imaju košmarnu sezonu sa samo dve pobede iz 11 mečeva, a situacija je gora zbog atmosfere u svlačionici.

Mirotić i Portis ne razgovaraju, a reprezentativac Španije je od uprave Čikaga zatražio trejd jer ne želi da bude saigrač sa igračem koji mu je slomio jagodičnu kost prilikom fizičkog obračuna.

Da mi Nikola priđe reagovao bih normalno. Ja sam normalan momak. Imam jak karakter ,ali sam lak za održavanje. Prihvatio bih ga raširenih ruku“, rekao je Portis koji se izvinio Miroiću nakon sukoba.

Ipak Podgoričanin za Portisa više ne želi ni da čuje, pa ga zato i izbegava na treninzima i radi individualno.

Nikola mora da shvati da nećemo moći da mu stalno izlazimo u susret da trenira sam. Kada je ozdravio bilo je normalno da se priključi timu. Želimo da češće bude blizu ekipe i na njemu je da donese odluku“, kaže potpredsednik kluba Džon Peksonkoji se osvrnuo i na odvojene treninge koje imaju Portis i Mirotić.

Oni su odrasle osobe. To je njiovo radno mesto, obojica su deo tima. Veoma je jednostavno. Nikola se oporavio, sada će morati da podigne kondiciju i to je sve proces za njega”.

Mirotić za sada radi na kondiciji, diže tegove, a počeo je čak i da šutira. Španac crnogorskog porekla je otvoreno zatražio trejd ali je on nemoguć pre 15. januara.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.