Injiges: Ne razmišljamo samo o BIH, Dubljević: Moramo biti ozbiljne od starta

autor: D.M.

Pobjedom u Rejkjaviku, košarkašice Crne Gore uspješno su počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Island je zatvorena knjiga, sada je pred našom selekcijom daleko teži zadatak. U goste stiže Bosna I Hercegovina predvođena bivšom i sadašnjom članicom Budućnost Bemaksa Milicom Deurom I Nikolinom Babić. Tu su i Marica Gajić, supertalentovana Melisa Brčaninović, Irena Vrančić… Težak zadatak za “crvene”, ali ne I nemoguća misija da se ostvari novi trijumf.

“Trenutno me najviše brinu povrede, koje su se desile na sinoćnjem treningu. Inače, ekipa radi dobro, koncentrisana je, tako da ne želim da zbog nekih izostanaka tražim opravdanje, jer ostali zaista vrijedno rade. Očekujem da će moje igračice odigrati jako i da će biti bolje od protivnika.

Ne razmišljamo samo o meču protiv BiH, već uopšte o ciklusu koji je pred nama, očekuje nas dosta posla, jako je bitno da savladamo BIH, ali je bitno da poboljšamo neke stvari i da popravimo neke stvari nijesu funkcionisale. Ne može ništa za jedan dan, ali korak po korak počinjemo da mijenjamo neke stvar”, rekao je selektor Robert Injiges.

Španski stručnjak je objasnio da od igračica traži da igraju srcem, da budu ponosne što igraju za reprezentaciju. “Želim još više od njih. Tražim da zasluže da budu ovdje i moraju da shvate da moraju da budu profesionalne i ovdje, ali i kada odu u svojim klubovima, niko ko ne zasluži neće biti pozvan”.

Kapiten Jelena Dubljević je ponovila da ova nova generacija može da napravi dobre stvari samo kao tim.

“Prvi test je protiv BiH, koja je kvalitetom mnogo bolja od Islanda, ima dosta dobrih igračica, koje igraju na zavidnom nivou. Jedino što moramo da uradimo da budemo ozbiljne od početka, da nametnemo svoj ritam i to posebno u odbrani, jer bi nam to omogućilo lake poene u napadu. Svi od mene do najmlađe Dragane Živković vjerujemo da ćemo ući sve koncentrisane i nadam se da neće biti problema”.

Centar Nataša Popović je bila kratka.

“Očekuje nas mnogo teži meč nego protiv islanda, BiH je dokazala kvalitet protiv Slovačke. Obećavam da ćemo se boriti i da ćemo imati pozitivnu energiju, a pozivam navijače da dođu u što većem broju”. Utakmica u dvorani “Verde” igra se u srijedu od 19 sati, a naša selekcija će igrati bez povrijeđene Glori Džonson.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.