Radović: Pobjeda nad Mogrenom je ono što nam je trebalo

autor: J. KOCEV

Košarkaši Podgorice napravili su najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu takmičenja u Prvoj B ligi. Izabranici Vladana Radovića savladali su Mogren Basket u Budvi sa 60:57 u meču 2. kola.

Trener Gostiju Vladan Radović istakao je da je njegov tim izuzetno mlad i da će njegovim igračima ova pobjeda mnogo dati na samopouzdanju kada su naredni mečevi u pitanju:

“Prvu B ligu igramo sa jednim igračem 99. godišta i mlađima i jedini cilj nam je njihovo razigravanje i napredak. Ali nedostatak imperativa rezultata nebi smjelo i trebalo da znači i nedostatak maksimalne motivacije.

Utakmica i pobjeda protiv Mogrena je bila, nakon izuzetno lošeg prvog kola protiv Stršljena upravo ono što nam je trebalo. Čvrsta, borbena i neizvjesna utakmica koja će nam, nadam se dati smjernice za naredne utakmice.

Hendikep u iskustvu, visini ili snazi, možemo nadoknaditi samo maksimalnom kolektivnom koncetracijom i željom.

Svaki put kad momci ispoštuju taj zahtjev bez obzira na rezultat, ja ću biti zadovoljan!”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.