Juniori Mornara bez bijele zastave u Beogradu

Autor: D. M.

Juniori Mornara učestvovaće krajem mjeseca (24, 25. i 26. novembra) napolufinalnom  turniru “A”  grupe ABA lige  u   Beogradu,  u   konkurenciji   Crvene zvezde MTS, Mega Bemaksa, MZT Skoplja i Cibone. Biće to prava prilika zamlade Barane da pokažu kvalitet i talenat na velikoj sceni.

U “B” grupi u Zagrebu nadmetaće se Budućnost Voli, Cedevita, PartizanNIS, Igokea i Petrol Olimpija. Iz obje grupe na po dvije najbolje ekipe plasiraće sena finalni turnir koji će biti odigran u Laktašima. U Mornaru s nestrpljenjem očekuju nastup u Beogradu.

„Dobili smo lijepu priliku da ukrstimo koplja sa najboljim ekipama iz bivšeJugoslavije. Dobro je poznato da Crvena zvezda i Mega već godinama dobro radesa mlađim selekcijama, pa je tako slučaj i sa juniorskim timovima. Imamo manjepodataka o MZT-u i Ciboni, ali sigurno da ćemo spremi dočekati te mečeve. Idemou Beograd sa željom da damo sve od sebe i da ono što radimo na treninzima, sprovedemo  u  djelo. Ako  tako bude,  siguran  sam  da  nećemo  razočarati“,  kaže trener Mornara Aleksandar Mitrović.

Sudeći  po  svemu,  dva  srpska   kluba  su  favoriti  da  se  nađu  na   završnomturniru u Laktašima.

„Crvena   zvezda   i   Mega   su   favoriti   na   papiru.   Mi   u   Beograd,   međutim,nećemo   ići   da   se   predamo   bez   borbe.   Nećemo   nikoga   da   precijenimo,   ali   nipotcijenimo. Idemo da damo sve od sebe, da se predstavimo u najboljem svijetlu ida pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat“.

U  domaćem  šampionatu  Mornar  igra  veoma  dobro.  Slavio  je  u  svih petutakmica, i uz Budućnost Voli jedina je neporažena ekipa.

„Pitanje je da li su domaća takmičenja, odnosno domaći šampionati realnaslika našeg, kao i kvaliteta naših rivala. Ono što je sigurno, jake utakmice dobro ćenam doći da se dodatno uigramo, ali i da vidimo gdje smo u odnosu na najjače ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Pomoći će nam i u sticanju iskustva za narednaiskušenja koja nas čekaju.“

Naravno, navijači Mornara i prijatelji košarke u Baru nadaju se da junior barskog ABA ligaša mogu da izbore plasman među dvije najbolje ekipe i prođu dalje.

„Jedno   su   želje,   drugo   je   realnost.   Mi   ćemo   pokušati   da   napravimo iznenađenje, a da nam je raspored bio drugačiji imali bismo veće šanse. Na startu igramo protiv MZT Skoplja, a drugog dana nas čekaju dva meča. U devet ujutro saMegom, a uveče u 18.30 sati sa Crvenom zvezdom. Dakle, sa dva glavna favorita

igramo istog dana,  pa će poslije tih mečeva mnogo toga biti jasnije. Na kraju sesastajemo   sa   Cibonom.   Biće   teško,   ali   daćemo   sve   od   sebe   da   iznenadimo“, zaključio je Mitrović.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.