Popović: Junior je neugodna ekipa za sve rivale

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti zajedno sa timom Mornara jedina su dva neporažena tima u juniorskoj ligi Crne Gore kada je u pitanju konkurencija do 19 godina. Plejmejker Budućnosti Vuk Popović imao je možda i prvi put do sada utakmicu protiv svog bivšeg kluba Juniora.

Njegova izjava za Super košarku glasi:

“Svjesni smo da su sve ekipe dodatno motivisane protiv nas, a mi samo pobjedama možemo da dokažemo svoj kvalitet. Očekivao sam tvrd meč jer je trener Juniora, Dejan Vukmanović, čovjek koji će vam dati pored velike slobode šuta, i prostor da pokažete svoju kreativnost.

FOTO: FIBA

Samim tim njegova ekipa igra opuštenije, bez straha od greške. Utakmicu smo napadački otvorili dobro, ali ključ pobjede je bila izuzetna odbrana u drugom poluvremenu. Junior je jako neugodna ekipa koja može da porazi ozbiljne rivale, i nadam se da će do kraja sezone moj bivši klub zauzeti što veću poziciju na tabeli.

A mi moramo u nastavku da pokažemo veću konstantnost u igri, da zaigramo mnogo čvršće u odbrani i svedemo protivnike na što manji broj poena, jer nismo briljirali u tom segmentu do sada.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.