Pavićević: Budućnost je apsolutni favorit

autor: J. KOCEV

Mornar je ispunio plan u prvih šest kola: uknjižio je tri pobjede i pregrmio Zvezdu i Partizan. U narednom, sedmom kolu Barani se, u crnogorskom derbiju sastaju sa ekipom Budućnost Voli u Podgorici. Za ovaj meč, kažu u redovima barskog ABA ligaša, pripremaju se, kao i za svaki drugi, svjesni da u “Morači” nemaju šta da izgube.

Mornar i Budućnost Voli odigrali su u prošloj sezoni osam utakmica. Podgoričani su diobili pet, a Mornar tri. U ABA ligi rezultat je bio 1:1 (svaka ekipa slavila je kod kuće), u kupu su Podgoričani bili bolji u finalnoj utakmici u Baru 72:68, a u finalu plej ofa državnog prvenstva bilo je 3:2 u pobjedama za Budućnost (svaka ekipa je, takođe, trijumfovala u svojoj dvorani).

Na početku ove sezone, u polufinalu Super kupa Budućnost je ubjedljivo porazila ekipu Mornara u “Topolici” 82:65.

Za sjutrašnju utakmicu trener Pavićević ima na raspolaganju svih 13 igrača, a na večerašnjem treningu odlučiće koga će izostaviti iz rostera.

MORNAR/MEDIA PRO

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

“Protivnik je apsolutni favorit. O tome dovoljno govori i stanje na tabeli i njihova dobra forma. Za ovaj duel pripremamo se kao i za svaki drugi u ABA ligi, što znači da se, zbog zgusnutog kalendara, u hodu prestrojavamo. Pokušaćemo da im pariramo što je moguće bolje, svjesni da ćemo igrati onoliko koliko nam oni omoguće.”

Strahinja Mićović, igrač Mornara:

“Gordić je motor tima, ali i svi ostali prvotimci Budućnosti zaslužuju poštovanje. Nastojaćemo da domaćina svedemo na što manji broj poena i nametnemo naš ritam ne bi li iznenadili favorita.”

IZVOR: ABA LIGA

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.