Radusinović: Bili smo spremniji i zasluženo smo slavili nad Sutjeskom

autor: J. KOCEV

Budućnost je jedan od dva neporažena tima u Prvoj juniorskoj ligi CG. Izabranici Petra Mijovića savladali su sinoć ekipu Sutjeske sa 89:72. Zadovoljstvo u taboru domaćih istakao je i krilni košarkaš Dimitrije Radusinović, igrač koji je u prošlosti odlučivao mnoge utakmice:

“Iza nas je još jedan veliki derbi. Mislim da su svi prisutni u “Kući košarke” uživali u velikoj borbenosti, sjajnim potezima i taktičkim zamislima naših trenera. Iako krajnji rezultat to možda ne pokazuje, Sutjeska je odigrala sjajan meč i pružila nam pravu priliku za nadigravanje. I pored njihove velike želje da odnesu bodove u Nikšić, mislim da smo ovog puta bili spremniji i zasluženo pobijedili.

Zadovoljan sam mojom igrom, koja je kao što ste imali priliku da vidite uglavnom bila usmjerena na ispunjavanje odbranbenih zadataka. Nadam se da će te se složiti sa mnom da njihovo ispunjavanje nije bilo lako sinoć, ako se ima u vidu da sam pod koševima vodio ljutu bitku sa Otaševićem, Mijuškovićem i Butorovićem.

Dijeleći mišljenje mojih saigrača, želim da kažem da su novi uslovi i napori koje klub u tom smislu ulaže doprinijeli značajnom poboljšanju naše igre u odnosu na prošlogodišnji finalni turnir.

Ova utakmica je nastavak uspješne serije Budućnosti u juniorskoj ligi Crne Gore, a vjerujem i dobar uvod za naš nastup na turniru regionalne juniorske ABA lige.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.