Džikić: Bajern je kvalitetniji, Gordić: Mogli smo više

Autor: V. F.

Serija Budućnost Volija od sedam vezanih pobjeda je prekinuta u duelu sa Bajernom.

Bavarci su u “Morači” demonstirali klasu, pokazali su da su ne samo najbolja ekipa u grupi, već i jedan od favorite za osvajanje ovog takmičenja.

Desetak minuta je bilo potrebno gostima da uhvate ritam, nakon čega nije višpe bilo dilema oko pobjednika.

“Generalno, Bajern je kvalitetniji i tu nema dileme. Mi smo pokušali da damo što više možemo. Ako mogu da podijelim četvrtine – imali smo pad u drugoj i tu se protivnik odlijepio. Imali smo veliki broj otvorenih šuteva i nismo ih pogodili. Ne mogu da nabrojim ni previše pokušaja koje smo forsirali. Nisu ušli neki šutevi koji su do sada ulazili, ali to je utakmica. Bajern je stvarno dobar tim, specifičan, u smislu da “vrti” centarsku liniju, ima četvorke koje mogu da igraju kao petice. To nam je napravilo dosta problema”, rekao je Aleksandar Džikić, trener Podgoričana.

Nemanja Gordić nije bio na svom nivou, dao je svega osam poena.

“Mogli smo više, ali vidjećemo šta smo loše uradili. Čestitam Bajernu, bio je čvršći od nas. Mi nismo bili pravi, ali nemamo vremena da mnogo mislimo o ovoj utakmici, već moramo da se okrenemo narednim duelima”, bio je kratak Gordić.

Kao i prošle, i ove godine je Aleksandar Đorđević dočekan ovacijama.

“Ovo je jako važna pobjeda za nas. Iako smo bez Vladimira Lučića, mislim da smo odigrali sigurnu utakmicu, odbrambeno veoma jaku. Sve vrijeme smo praktično dirigovali igrom. Ovo je odbrambena pobjeda, a mislim da možemo da budemo bolji napadački. Otjerali smo Budućnost od koša, imala je mnogo šuteva u posljednjoj sekundi preko ruke. Tu pogotovo mislim da drugu četvrtinu, kada smo imali mnogo kontranapada”, objasnio je Đorđević.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.