Višnjić i Dedović za novu pobjedu Anagastuma

autor: J. KOCEV

Košarkaši Anagastuma savladali su ekipu Juniora rezultatom 83:80 u utakmici 5. kola Prve juniorske lige CG. Domaći su trijumf obezbijedili u samoj završnici ,a na poluvremenu su imali čak 12 poena zaostatka.

Odlično su gosti počeli meč, poveli su prilično lako nad indisponiranim timom iz Nikšića. Žugić je blistao u tim momentima za podgorički sastav. Nakon 10 minuta imao je Junior 19:29 u svoju korist, da bi prednost bila povećana i nakon 20 minuta.

Agresivnom i borbenom igrom tim Nemanje Grabovice vratio se u utakmicu u nastavku susreta i već nakon 30 minuta prednost Juniora je opadala (60:62).

Veoma neizvjestan meč postao je kao i veliki broj prethodnih utakmica u sali Ekonomske škole u Nikšiću. Igralo se prilično izjednačeno u poslednjem periodu. Junior je uspio da ponovo povede, međutim kratko (70:74), ali je tada nastupila “rafalna paljba” najboljih pojedinaca domaćeg tima. Andrija Dedović vezao je dvije trojke, ali su gosti ponovo otišli na +4 (76:80).

Niko nije mogao pretpistaviti da košarkaši Juniora od tada pa do kraja meča neće postići ni jedan poen, a domaćin to vješto koristi i serijom 7:0 pravi novi veliki preokret i zasluženo slavi. U penal završnici za domaći tim su pogađali Višnjić, Milić i Dedović, te obezbijedili novi važan trijumf u ovom šampionatu.

Najbolji na ovom meču po broju poena bili su Višnjić (24) i Dedović (23) za domaće, kod gostiju sjajan je bio Raičević (22).

ANAGASTUM – JUNIOR 83:80

ANAGASTUM: DEDOVIĆ 23, VIŠNJIĆ 24, MILIĆ 17, NENEZIĆ 2, ĐUKANOVIĆ 3, DŽAKOVIĆ 4, PEKOVIĆ 2, DAMJANOVIĆ 8.

JUNIOR: ŽUGIĆ 13, BAILOVIĆ 8, RAIČEVIĆ 22, POPOVIĆ 16, MINIĆ 8, MAŠANOVIĆ 6, ŠIMUN 2, HRAPOVIĆ 3, RABRENOVIĆ 2.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.