Mijović: Idemo na pobjedu u Finskoj

Autor: V. F.

Rano jutros, u dobrom raspoloženju, košarkaši Mornara krenuli su na dalek put do sjevera Finske, u grad Joensu, gdje ih sjutra veče očekuje utakmica trećeg koa “C” grupe FIBA Evrokupa, sa domaćim Kataja Basketom.

Barska ekspedicija koja broji 15 članova (10 igrača i pet članova stručnog štaba) otputovala je autobusom u Tiranu, odakle će avionom u Istanbul, pa u Helsinki, i takođe avionom, u Joensu.

Na odredište bi trebalo da stigne u 21,15 časova. Provešće u putu punih 17 časova. U Baru su ostali Marko Ćalić, Radoje Vujošević i Emir Hadžibegović.

“Ostali su da definitivno saniraju lakše povrede. U Finskoj želimo da nastavimo pobjednički niz od četiriutakmice zaredom, iako nam neće biti lako. Ne samo zbog napornog puta koji nas očekuje, već i dobre ekipa domaćina koja je, kao i mi, dobila obje utakmice na startu ovog takmičenja. Iskoristićemo ovaj meč i da se taktički pripremimo za crnogorski derbi u ABA ligi koji igramo u nedjelju”, ističe pomoćni trener Ljubomir Vujačić.

MORNAR/MEDIA PRO

Kapiten Marko Mijović očekuje da će trener Mihailo Pavićević, kao i u prva dva kola, rasporediti minutažu na sve igrače koje je poveo u Finsku.

“Idemo na pobjedu, uhvatili smo ritam, igramo sve bolje u odbrani, a samo je pitanje trenutka kad će da proradi i napad. Kataja je najozbiljniji rival u grupi i uz nas glavni kandidat za prolaz u narednu rundu. Biće izuzetno teško, ali vjerujemo da ćemo u pobjedničkoj atmosferi dočekati nedjeljnu utakmicu protiv Budućnosti”, ističe Mijović.

Mornar je u prvom kolu Evrokupa savladao Porto u svojoj dvorani 81:70, a u drugom Kapfenberg Bulse u gostima 79:65.

Utakmica Kataja Basket – Mornar, biće odigrana sjutra od 17,30 časova.

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.