Glomazić: Split je odlična ekipa

autor: J. KOCEV

Teodo u dosadašnjem dijelu ABA 2 lige ima učinak od dvije pobjede i poraza. Na svom terenu savladao je Rogašku i Primorsku, a pognutih glavan napustio je teren na gostovanju Dinamiku. Sutra veče se Tivćanima pruža prilika da nastave pobjednički niz u „Župi“.

U goste im stiže Split, ekipa koja je krajm 80-tih i početkom 90-tih godina prošlog vijeka tri puta bila prvak Evrope. Sada je daleko od evropskih vrhova, ali i dalje mamac za ljubitelje košarke.

FOTO: DRUGA ABA LIGA

„Split je odlična ekipa, spremili smo se dobro za ovu utakmicu. Trudićemo se da nastavimo sa dobrom igrom, koja nas je krasila u prva tri kola. Očekujemo dobru posjetu i želimo da se navijačima predstavimo u najboljem svijetlu. Svi igrači su spremni i zdravi, sem Milovana Savića, koji neće nastupiti“, obasnio je trener Zoran Glomazić. Splićani imaju iskusan sastav, koji predvodi 33-godišnji krilni centar Mateo Kedžo.

Osim njega ima tu igrača sa iskustvom igrama u ABA ligi, kao što su Damir Rančić, Pavle Marčinković i Henrik Širko. Sa klupe ih prevodi novi hrvatski selektor Ivica Skelin.

„Cijenimo ekipu Splita koja je spoj iskustva i mladosti. Zadovoljstvo je i igrati protiv bivših evropskih prvaka. Ali mi smo u dobroj formi, što se vidjelo i na posljednjoj utakmici Erste lige protiv bjelopoljskog Jedinstva. Potrudićemo se da odbranimo domaći teren“, optimista je plejmejker Miloš Đurišić.

Utakmica u dvorani „Župa“ igra se sutra od 18 sati, a pravdu će dijeliti Branislav Mrdak (Srbija), Aleksandar Đoreski (Makedonija), Vladimir Krstevski (Makedonija).

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.