Džikić: Naš protivnik je ozbiljan tim, Ilić: Obećavamo borbu

autor: B. POPOVIĆ

Odavno Budućnost Voli nije izgledala ovako moćno kao na startu ove sezone. Stručni štab na čelu sa Aleksandrom Džikićem neočekivano brzo je složio kockice u pobjednički mozaik. Iz meča u meč „plavi“ igraju sve bolje, a potvrda toga je i sedam veznih pobjeda, četiri u ABA ligi i tri u Evrokupu.

Sutra veče slijedi najveće iskušenje do sada, u goste stiže minhenski Bajern, koji sa klupe predvodi legendarni košarkaš Aleksandar Đorđević. Selektor Srbije na raspolaganju ima sjajan sastav. Milan Mačvan, Stefan Jović, Nihad Đedović, Majk Cirbes, Redži Reding, Aleks King… su samo neka od imena koja na raspolaganju ima Đorđević.

aba-liga.com

Više nego dovoljan podatak da se shvati koliko težak zadatak je pred Podgoričanima.

„Naš protivnik je ozbiljan tim, pravljen da osvoji titulu prvaka Njemačke i da ide do kraja puta u Evrokupu. Bajern ima 12 igrača u rotaciji, njih nekoliko može da igra na više pozicija. Imaju puno opcija za igru na oba dijela terena, mogu igrati brzo, a mogu i da kontrolišu ritam. Mi želimo da igramo jako od početka do kraja. Naši navijači će nas podržati i mi to poštujemo“, rekao Džikić.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA MTS

Talentovani Aleksa Ilić imaće priliku da sutra veče vodi bitke u reketu protiv jedne od najboljih ekipa u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

„Naši gosti ih Minhena su veoma dobar tim. Ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača. Obećavamo da ćemo se boriti, to je ono što želimo u svakom meču, a ovo je velika šansa za nas da stičemo iskustvo“, objasnio je Ilić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.