Džikić: Domaćini imaju kontinuitet, Lendri: Liga je ujednačena

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti u nedelju gostuju timu Olimpije, koja je u prethodnom kolu poražena od našeg drugog predstavnika Mornara.

Evo šta su povodom tog gostovanja izjavili akteri gostujućeg sastava:

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti VOLI:

aba-liga.com

“Domaćni imaju kontinuitet u radu trenera, uspjeli su da zadrže sve igrače koje su željeli da zadrže i sigurno je to dodatni kvalitet u ligi kao sto je ABA, koja generalno ima veliku stopu mijenjanja  sastava iz godine u godinu. Igraju agresivno na oba kraja terena, imaju vrlo pokretljivu centarsku liniju  i biće vrlo važno uspostaviti kontrolu takve igre. Dolazak Lorbeka je dodatno povećao njihov ofanzivni potencijal. Nismo kompletni, ali to se neće uskoro promijeniti, to smo već prihvatili i nalazimo nacine da funkcionišemo  u ovom sastavu.”

Kyle Landry, igrač Budućnosti VOLI:

“ABA liga je vrlo izjednačena, već se pokazalo da nema lakih protivnika, niti trenutni rezultati mogu biti nekakav posebno siguran garant sljedećih rezultata. Domaćin je jaka ekipa na svakoj poziciji, igra brzo i agresivno. Mi ćemo  kao i do sada izaći na parket sa primarnim ciljem da se borimo koliko možemo u ovom trenutku.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.