Trjumfalni debi MNE tima u B ligi

autor: J. KOCEV

Košarkaši MNE tima savladali su tim Rudara u prvom kolu Prve B muške seniorske lige CG. Izabranici Željka Jovanovića slavili su sa 76:68. Mnogo preokreta na ovom meču, koji je obilježio nastup mladih igrača na obje strane, pogotovo domaćeg tima čiji su juniori prvi put osjetili “draž” nastupa u Prvoj B ligi.

Počeli su gosti sigurnije ovaj meč poveli nakon 10 minuta sa 20:25, da bi se domaćin do poluvremena probudio i prikazivao sigurniju igru. Rano je ušao u probleme sa ličnim greškama kadetski reprezentativac Bojičić, pa je vodeću ulogu na terenu preuzeo znatno iskusniji Nikola Vuković, pojačanje iz Sutjeske.

Vidjela se neuigranost i nedostatak iskustva kod Nikšićana, koji su ipak igrali ravnopravno sa znatno iskusnijima od sebe.

Treća četvrtina protekla je u ravnonravnoj borbi, kao i veliki dio četvrte, sve dok se nije ušlo u poslednja dva minuta. Kod gostiju je najraspoloženiji za igru bio Radojica Petrić sa čak 32 poena, pratio ga je Vučko Marković sa 13 poena, Šćepan Tošić je dodao 11 poena.

Domaćinu je trijumf obezbijeđen trojkom Matije Vujovića iz ugla, kojom su domaćini stekli preko četiri poena prednosti i mirno priveli meč kraju.

U timu Željka Jovanovića Nikola Bojičić je bio najefikasniji sa 21 poenom, njegov imenjak Vuković je dodao 16.

MNE TIM – RUDAR 76:68 (20:25, 21:15, 16:16, 19:12)

STRIJELCI:

MNE TIM: MEDOJEVIĆ 4, SAVIĆ 5, VUJOVIĆ 5, MRDAK 2, GLOMAZIĆ 6, VUJAČIĆ 7, VUKOVIĆ 16, BRAJOVIĆ 8, BOJIČIĆ 21, ŽIVKOVIĆ 2.

RUDAR: PETRIĆ 32, MARKOVIĆ 12, TOŠIĆ 11, ARANITOVIĆ 7, PRERADOVIĆ 2, VEMIĆ 4.

FOTO GALERIJA:

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

One thought on “Trjumfalni debi MNE tima u B ligi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.