Luković: Nastavljamo seriju koju smo započeli s Portom

Autor: V. F.

Uspješna slovenačko-austrijska mini turneja i dvije pobjede, protiv Olimpije u ABA ligi i Kapfenberga u Evrokupu, dodatno su ulili samopouzdanje košarkašima Mornara pred važan duel sa Zadrom u dvorani „Topolica“.

Trener Mihailo Pavićević rasporedio je minutažu na sve igrače u Austriji i pokušao da koliko, toliko rastereti one  koje obično nose najveći teret: Uroša Lukovića, Dereka Nidama, Nemanju Vranješa, Strahinju Mićovića…

“Zadar je veoma dobra ekipa, bolja nego što to pokazuje tabela ABA lige. Zadrani su doveli još jednog Amerikanca Džošuu Bostika koji je u meču sa FMP-om pokazao da će biti veliko pojačanje. Nama pobjeda mnogo znači, jer bismo samo na taj način valorizovali trijumf u Ljubljani. Kratko vrijeme koje smo imali na raspolaganju iskoristili smo da se pripremimo što je mogu bolje za jadranski derbi. Postoji mali umor kod igrača od puta, ali sjutra veče se sve zaboravlja – svima nam je jasno da pobjeda nad Zadranima donosi stabilnost i mir. Znamo i šta nam je činiti i u odbrani i u napadu da bismo do nje došli. Ukoliko u odbrani budemo na nivou iz Ljubljane bićemo na dobrom putu da osvojima bodove”, kaže Pavićević, koji poziva publiku da podrži njegov tim.

http://www.championsleague.basketball

“Utakmica sa Zadrom za nas je, ponavljam, od velike važnosti, a puna „Topolica“ nas vodi ka trijumfu”, ističe Pavićević.

Centar Uroš Luković uvjeren je u nastavak pobjedničke serije svoje ekipe.

“Idemo na pobjedu i ništa drugo nas ne interesuje. Ekipa se u protekle dvije nedjelje i psihički i fizički digla, naporno smo trenirali, neke stvari popravili i dostanapredovali i u odbrani io u napadu. Nastavljamo seriju koju smo započeli s Portom”, optimista je Luković.

Utakmica se igra u petak od 20 sati.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.