Nikolić: Bilbao kao nova škola za mlade igrače

izvor: SPORT KLUB

Košarkaši Partizana u utorak igraju meč trećeg kola Evrokupa protiv Bilbaoa a ekipa u ponedeljak putuje u Španiju. Semjuels tek protiv Cibone.

Miroslav Nikolić, KK Partizan

Izvor: KK Partizan NIS

Posle pobede protiv Igokee u ABA ligi, pred izabranicima Miroslava Nikolića je novi izazov u Evrokupu, a kako sam ističe to j enova škola za njegove mlade igrače.

“Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih će biti veoma teško da se igra. Ipak, biće to dobra škola za naše mlade igrače koji će i sutra dobiti šansu da steknu iskustvo i da pokažu napredak u odnosu na početak sezone. Samardo Semjuels će ostati u Boegradu gde će raditi po posebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu. I bez njega, idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice”, istakao je Nikolić.

Nakon što je zbog povrede lista propustio prve dve utakmice u Evrokupu, u crno-beli tim se vratio Marko Čakarević koji je pred polazak na put izjavio:

“Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala”, rekao je Čakarević.

Meč Bilbao – Partizan igra se u utorak od 20:30.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.