Alimpijević: Treća četvrtina odlučila pobjednika

Autor: V. F.

Crvena zvezda nije uspjela da napravi iznenađenje i slavi protiv Himkija u Moskvi.

Dobro prvo poluvrijeme nije bilo dovoljno da se upišu dva nova boda.

“U prvom poluvremenu smo uglavnom bili dobri, ali nam je pala koncentracija u trećoj četvrtini. Pet ili šest minuta mislim. U ovoj utakmici je to dovoljno. Kada imate Himki protiv sebe to je dovoljno. Mislim da je taj period odlučio pobjednika. Takođe, mislim da je veoma važno u ovakvim utakmicama to što nismo imali koncentraciju pri izvođenju slobodnih bacanja (19-10)”, rekao je Dušan Alimpijević, trener Beograđana.

http://www.euroleague.net/

Ruski novinari su ga pitali poslije egal utakmice da li se može reći da su, generalno, sve ekipe u Evroligi ravnopravne.

“Imali smo mnogo manji budžet od ostalih i ne možemo da kažemo da smo isti sa Himkijem, ali pokazali smo da možemo da igramo sa svima, posebno kod kuće. Naše šanse su kod kuće uvijek veće, naravno”, objasnio je Alimpijević.

Crvenu zvezdu u četvrtak čeka novo iskušenje, u Beograd stiže Makabi.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.