MNE tim bolji od Lovćena

autor: J. KOCEV

Košarkaši MNE tima upisali su 2. pobjedu u IDEA ligi mladih za pionire. Izabranici Darka Jevrića porazili su Lovćen rezultatom 75:56. Dobro su otvorili duel igrači oba tima i vodili ravnopravnu borbu tokom prvog perioda. Nikšićani su riješili prvih deset minuta u svoju korist sa 18:15. Bio je to znak da će utakmica biti napadačka.

Medojević i saigrači dobro su otvorili drugu dionicu i stekli dovifrenu prednost. Iako bez Banovića i Stanišića teret u oba pravca su uz kapitena izniheli Marković, Mrkaić, Plavšić i Knežević, dok su goste u igri održavali Kaluđerović i Jovanović.

Silovito su startovali u drugoj četvrtini domaći košarkaši, kao što je već spomenuto a konačnih 28:13 u tom periodu dalo je mirnoću umornim igračima Darka Jevrića za nastavak susreta. Cetinjani su uspjeli da smanje zaostatak i za kratko vrijeme u 3. periodu smanje visokih -18 na jednocifrenu razliku. Kapiten domaćina Medojević pogodio je u ovom susretu tri trojke, a odlična defanziva Marojevića i završeci Kneževića ponovo su Nikšićanima ulili sigurnost.

Gosti su posustali i na samom kraju, pa je tim Veska Krivokapića ponovo poražen u gradu pod Trebjesom. Odlična sportska predstava i fer i korektno ponašanje aktera utakmice i publike.

MNE TIM – LOVĆEN 75:56 (18:15, 28:13, 9:18, 20:10)

MNE TIM: MEDOJEVIĆ 14, MRKAIĆ 10, PLAVŠIĆ 2, KNEŽEVIĆ 11, MIŠOVIĆ 5, MIŠKOVIĆ 4, MARKOVIĆ 20, MORAČANIN 2, PEJANOVIĆ, MAROJEVIĆ 7.

USKORO POENI LOVĆENA…

LOVĆEN: KALUĐEROVIĆ, JOVANOVIĆ, LATKOVIĆ, 

FOTO GALERIJA:

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.