Dwyane Wade: Još uvijek tražim svoju rolu

autor: M. PEJAKOVIĆ

Bivši igrač Miami Heat-a I Chicago Bulls-a trenutno ne pruža partije kakve se od njega očekuju u dresu tima iz Ohaja.
„ Pokušavam da pronađem svoju ulogu ovdje. Nalazim se u potpuno drugačijoj situaciji i fokusiran sam na to da pomognem svojoj ekipi na najbolji mogući način. Ovo je bila zaista duga nedelja. “

Wade u dosadašnje tri utakmice prosječno postiže 5.7 poena, sa procentom šuta iz igre od 28%, što je veliki pad za njegove standarde, jer nikad u sezoni nije imao manje od 16 poena po meču.

Sve tri utakmice je počeo na poziciji beka, njegovoj prirodnoj poziciji, ali očigledno je da nešto ne štima.

„Uvijek sam bio prva ili druga opcija u napadu, a sada više nije tako. Radi se o drugačijoj igri i moram to sam shvatiti.“

Iskusni, 35-godišnji bek je došao u ekipu Cavs-a nakon otkupa ugovora sa Bulls-ima ovog ljeta i iako je ranije igrao sa LeBron-om u dresu Heat-a, trebaće vremena da se pronađe hemija sa ostalim igračima na rosteru ekipa koja je tri puta zaredom igrala u NBA Finalu.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.