Marinović za SK: PRIVILEGIJA JE IGRATI NA EVROPSKOM PRVENSTVU

autor: J. KOCEV

Kadetski reprezentativac Crne Gore Đorđije Marinović bio je protekle sezone jedan od najboljih igrača i strijelaca nacionalnog šampionata.

Dugogodišnji rad u klubu Jadrana Vujačića (JOKERU) bio je zaista isplativ, Marinović je dvije godine zaredom bio na spisku selektora Mladena Ostojića, a ovog ljeta imao je značajniju ulogu.

Mnogi ljubitelji košarke posebno pamte njegovu trojku protiv Španije, koja je bila jedan od najboljih poteza naše selekcije na Prvenstvu Evrope.

Eksluzivno za naš sajt mladi Podgoričanin je prokomentarisao proteklo ljeto u dresu reprezentacije Crne Gore i najavio ambicije njegovog tima u novoj sezoni.

Koliko si zadovoljan svime što se dešavalo tokom prethodnih nekoliko mjeseci. Imao si sjajnu klupsku sezonu, koju si krunisao srebrom u svom gradu?

“Protekli mjeseci bili su sigurno najljepši od kad se bavim košarkom. Izuzetno sam zadovoljan i srećan. U klubu je sve bilo kako treba, ponosan sam na sve što smo uradili.

Reprezentacija je posebna priča, ušli smo u istoriju kao prva generacija naše košarke koja je osvojila medalju na velikim takmičenjima u mlađim kategorijama. Čast je biti dio te ekipe.”

Koliko vas je publika nosila da kažemo do ovakvog uspjeha, koji je do sada bio nezamisliv?

“Privilegija je predstavljati državu na Evropskom prvenstvu, a posebno uživanje sa 16 godina igrati u onakvoj atmosferi i pred onolikim brojem gledalaca, još u svom gradu.

Ne postoji veći motiv od toga kada u publici vidiš porodicu, rodbinu, drugove i sve ostale koji su došli i zbog tebe.

Navijači su nam bili vjetar u leđa i siguran sam da niko od nas nikada neće zaboraviti to prvenstvo.”

Kako komentarišeš prethodnu sezonu na klupskom planu, pošto si prvi put igrao i u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji?

“Bilo je ponekad naporno, ali i dosta zanimljivo. Igrao sam i protiv starijih od sebe, što je značajno iskustvo. Vjerujem da mi je koristilo.”

Studentski centar ove sezone ima drugačiji tim u odnosu na raniji period. Kakvo je tvoje mišljenje o novom formatu Lige i vašem timu?

“Siguran sam da će liga biti interesantna. Igraćemo u cijeloj državi, što je lijepo ne samo sa te sportske strane. Imamo dobar tim i optimista sam.”

Šta možemo očekivati od Studentskog centra i Đorđija Marinovića u ovoj takmičarskoj godini?

“Vjerujem da će Studentski centar i dalje igrati dobru košarku i da ćemo po tome biti prepoznatljivi. Rano je govoriti o poziciji na tabeli.

Nadam se da ću na pravi način doprinijeti dobrim rezultatima ekipe. Srebro sa Evropskog prvenstva daje mi dodatan motiv da treniram više i jače.”

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.