Erste liga startuje 28. oktobra

Autor: KSCG

Direktorijum klubova Erste crnogorske lige održan je u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 11 klubova koji će se takmičiti u sezoni 2017/2018, kao i generalni sekretar KSCG Petar Popović, direktor lige Danilo Mitrović i komesar lige Miomir M. Mugoša.

Obavljen je žrijeb parova za novu sezonu koja počinje 28/29. oktobra, a predstavnici klubova upoznali su se sa kalendarom takmičenja i Propozicijama takmičenja.

Žrijebom je određeno da će se u prvom kolu, koje je na programu 28/29. oktobra, sastati: Teodo – Jedinstvo 1950, Studentski centar – Primorje 1945, Ulcinj – Ibar, Sutjeska – Lovćen 1947. Danilovgrad – slobodan

Generalni sekretar KSCG Petar Popović upoznao je predstavnike klubova sa Propozicijama takmičenja u Erste ligi.

U regularnom dijelu takmičenja, koje će se igrati po dvokružnom bod sistemu, nastupaće devet klubova. Po završetku ligaškog dijela takmičenja, četiri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u Super ligu u kojoj će se priključiti Budućnost Voli i Mornar.

Nakon odigranih svih deset kola u Super ligi, četiri najboljeplasirane ekipe boriće se za titulu Prvaka Crne Gore kroz Plej-of.

Polufinale će se igrati na dvije, dok će se finale igrati na tri dobijene utakmice. Prvak Crne Gore stiče pravo igranja u Prvoj ABA ligi, a eventualno drugo mjesto u ABA ligi izboriće najboljeplasirana ekipa iz Super lige.

Preostalih pet ekipa iz ligaškog dijela, takmičenje nastavljaju u Play Out ligi koja će se igrati uporedo sa Super ligom.

Prvak Prve B lige ulazi direktno u Prvu A ligu za sezonu 2018/19, a najslabijeplasirana ekipa iz Prve A lige igraće dvije baraž utakmice sa drugoplasiranom ekipom iz I B MCKL za popunu Erste lige za sezonu 2018/19. godine.

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.