KK Budućnost: Netačni su navodi gospodina Pavićevića

autor: J. KOCEV

Poslije poraza od Budućnosti Voli u polufinalu ABA Superkupa, Mihailo Pavićević, trener Mornara, bio je ljut na čelnike crnogorskog šampiona. Okrivio ih je da nisu htjeli da im izađu u susret i igraju meč dan ranije, kako bi se spremili za nedeljno gostovanje u Rusiji.

Tim povodom, reagovali su iz podgoričkog kluba.

“U potpunosti svjesni da ko gubi, ima pravo da se ljuti, ukazujemo da su u potpunosti netačni navodi gospodina M. Pavićevića da KK Budućnost Voli nije pristala na promjenu termina odigravanja polufinalne utakmice zakazane za četvrtak 21.9.

aba-liga.com

Naime, poslije četvrtfinalne utakmice potekla je inicijativa o promjeni termina od strane KK Mornar Bar i shodno tome, kontaktiran je predsjendika našeg kluba, nakon čega je došlo do održavanja sastanka u hotelu „Princess“, a kome su prisustovali predsjednik ABA lige, sportski direktor i direktor marketinga ABA lige, u ime organizatora takmičenja, predstavnici KK Mornar i predsjendika KK Budućnost Voli, na kome je prezentovan zahtjev da se utakmica pomjeri za četvrtak, a zbog obaveze Barana da igraju kvalifikacije za FIBA ligu šampiona” – kaže se na početku saoppštenja Budućnosti Voli.

Predsjednik kluba je bez ikakvog kolebanja, a uz konsultacije sa stručnim štabom, iako to nije bio interes KK Budućnost Voli, prihvatio takav zahtjev Barana uz samo jedan uslov koji su oni trebali da ispune, a čije ispunjenje je motivisano zaštitom ABA lige i samog takmičenja u Baru.

“Uslov je bio da KK Mornar Bar garantuje da će u slučaju da u polufinalnoj utakmici pobijedi, igrati finale. Nažalost, predstavnici KK Mornar nisu htjeli ili nisu mogli da daju takve garancije, pa je nakon toga od strane rukovodstva ABA lige, kao organizatora Superkupa, odlučeno da se u takvoj situaciji neće mijenjati kalendar takmičenja i da sve ostane onako kako je ranije dogovoreno i usaglašeno od strane svih učesnika.

Klub iz Njegoševog parka napominje da je kalendar takmičenja napravljen od strane ABA lige i KK Mornar kao domaćina još prije dva mjeseca i da su na isti saglasnost dali svi učesnici takmičenja.

foto: Savo Prelević

“Zato veoma čudi priča M. Pavićevića o nekakvoj šteti oko avionskih karata koje su, navodno, morali otkazati. Kako je do toga došlo ako su za termine znali još prije dva mjeseca.

KK Budućnost Voli, kao jedan od osnivača ABA lige, koji aktivno ulestvuje u njenom razvoju i unapređenju, posebno kao najbolji i najtrofejniji crnogorski klub, koji je između ostalog i angažovanjem svojih predstavnika i takmičarskim rezultatima, omogućio učešće drugim crnogorskim klubovima u ABA ligi (uključujući i KK Mornar), ne prihvata i neće prihvatiti bilo kakve ucjene i nesportske odnose i neistine, pa čak iako dolaze samo od određenih pojedinaca, koji za to imaju samo njima znane motive i razloge.

A sigurno smo da oni znaju ko su pravi krivci” – stoji na kraju saopštenja koje je potpisao Slavko Radulović, direktor Budućnosti Voli.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.