Džikić: Potrebno nam je vrijeme

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti poraženi su večeras u finalu prvog ABA Super kupa u Baru od Cedevite. Trener Budućnosti VOLI istakao je da njegovom timu treba još vremena da se uigraju i vrate povrijeđeni igrači:

“Cedevita je u ovom momentu bila uspješnija, konkretnija u nekim stvarima i uz Zvezdu vjerovatno najkvalitetnija u ligi. Potrebno nam je vrijeme da posložimo sve kockice. Početak je bio nezadovoljavajući, toliko  da je bilo vrlo dobro što smo vodili na kraju poluvremena.

Zavisi ko će o čemu da piše, o tome da smo loše igrali u prvoj ili odlično u drugoj četvrtini. Cedevita ima individualni kvalitet. Uradili smo šta smo mogli da joj otežamo igru, ali to su stvarno kvalitetni igrači. Izašli smo bez povreda i to je vrlo dobro. Potrošili smo se u ova četiri dana.

Čeka nas kratak odmor i priprema za Zadar. Bićemo kvalitetniji kada se vrate braća Šehović i Lendri, trebalo bi da budu spremni za Zadar.”

Njegov kolega Jure Zdovc, imao je mnogo više razloga da bude zadovoljan:

Obje ekipe su bile oslabljene, nije realna slika niti nas niti njih. Utakmica je bila dobra. Prvu četvrtinu smo neočekivano dobro igrali. Budućnost je podigla tempo i tada smo pali. Nismo uspjeli da se adaptiramo na njihovu agresivnost. Bolje je što se to desilo u prvom poluvremenu jer smo imali vremena da očistimo glave. Drugo poluvrijeme je bilo slično, ali smo preživjeli njihov napad. Uspjeli smo da nekako pobijedimo.

FOTO. MORNAR/MEDIA PRO

Čestitam momcima. Jeste Super kup, ali nema veze, sezona je duga i biće još puno utakmica. Treba čestitati, ali i što brže zaboraviti ovo. Čeka nas teška sezona, igramo i hrvatsko prvenstvo, kao i Evrokup. Neće biti lako. Na Super kupu smo igrali tri utakmice, pobijedili. Pokazalo se dosta slabosti u tim utakmicama i moramo mnogo da radimo. Što se nas tiče sve je bilo super, organizacija, dvorana, hotel, hrana…”

Izuzetno srećan bio je i centar Zagrepčana Andrija Stipanović:

“Drago mi je što smo pobijedili. Dobro smo počeli, pogotovo u odbrani i vjerovatno se malo opustili jer smo poveli 20 razlike i oni su to kaznili u drugoj četvrtini. Na poluvremenu smo se dogovorili i u drugom igrali bolje, pogotovo u odbrani.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.