Barović: Dali smo maksimum, Mijović: Okrećemo se narednim obavezama

autor: J. KOCEV

Pobjeda Budućnosti nad Mornarom 82:65 dala je uvod u novu seriju rivalskih utakmica između dva najbolja crnogorska kluba i učesnika ABA lige i ABA Suepr kupa.

Podgoričani su imali mnogo više razloga za zadovoljstvo, pošto su od starta utakmice nametnuli “svoj” ritam i već od prvog poluvremena stvarali visoku dvocifrenu razliku.

aba-liga.com

Centar “plavih” Filip Barović istakao je ogromno zadovoljstvo zbog pobjede njegove ekipe i izjavio:

„Dobra utakmica, takmičarska. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Uspjeli smo da održimo razliku i utakmicu mirno privedemo kraju. Bila je ovo dobra provjera za nas, još se uigravamo, svaka utakmica nam mnogo znači.“

S druge strane plej Mornara i kapiten ovog tima istakao je da je njegovoj ekipi falilo energije i da je večerašnji poraz opomena pred put u Rusiju:

foto: aba liga

„Prvo poluvrijeme odigrali smo gotovos bez energije, postigli smo samo 26 poena, sve iz individualnih akcija. Budućnost je ozbiljna ekipa koja pretenduje na visok plasman. Ovo je možda dobra opomena pred put za Rusiju, gdje nas čeka veoma bitna utakmica. Okrećemo se narednim obavezama. Pružićemo maksimum, moraćemo mnogo bolje da igramo nego večeras i da se nadamo povoljnom rezultatu.“

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.