Lejkersi povlače oba Kobijeva broja

izvor: SPORT KLUB

Los Anđeles Lejkersi upriličiće posebnu čast Kobiju Brajantu pred utakmicu sa Golden Stejt Voriorsima 18. decembra u „Stejples centru“, kada planiraju da povuku njegov dres.

Kobe Bryant

Izvor: Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Međutim, ta svečanost će biti zaista posebna, pošto će Lejkersi povući oba broja koje je Brajant nosio tokom karijere – 8 i 24. Nešto ranije, predsednik košarkaških operacija Medžik Džonson rekao je da će Brajant odlučiti koji broj će biti povučen.

Brajant je nosio dres broj osam od debija u Lejkersima 1996. godine, pa sve do sezone 2005/06, pre nego što je uzeo broj 24, koji je nosio do kraja karijeri.

Legendarna franšiza tek bi trebalo da potvrdi da će svečanost biti organizovana baš tada, ali su u pismu vlasnicima sezonskih karata Lejkersi najavili poseban događaj za 18. decembar. Svi američki mediji su, ipak, vrlo brzo ustanovili o čemu je reč.

Kobe Bryant

Izvor: Lisa Blumenfeld/Getty Images

Brajant je završio karijeru na kraju sezone 2015/16, posle 20 godina u Lejkersima, u kojima je proveo kompletnu profesionalnu karijeru. Legendarni košarkaš je 18 puta izabran za ‚Ol star‘, osvojio je pet šampionskih prstenova, dva puta je bio MVP velikog finala NBA lige i jednom regularnog dela sezone,.

Tokom karijere, Brajant je imao prosek od 25 poena po utakmici i treći na listi najboljih strelaca u istoriji. Ispred njega su samo Karim Abdul-Džabar i Karl Meloun.

Pre Brajanta, čast da im Lejkersi povuku dres imale su legende među kojima su Abdul-Džabar, Vilt Čemberlen i Šakil O‘Nil.

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.