“Irving je hrabar, otići će da vidi koje su mu granice”

izvor: SAŠA OZMO/SPORT KLUB

Bivši generalni menadžer Klivlend Kavalirsa Dejvid Grifin stao je u odbranu Kajrija Irvinga, koji je često kritikovan posle odluke da zatraži trejd.

Izvor: Ezra Shaw/Getty Images

“Izborio se sa tom situacijom tačno na način na koji je trebalo. Otišao je kod vlasnika Dena Gilberta privatno i rekao mu da misli da bi bio srećniji negde drugo. Apsolutno najgora stvar koju igrač može da uradi jeste da se pretvara da je celim srcem u ekipi, a onda se ‘buši‘ iznutra. Većina momaka nema hrabrosti da uradi ono što je uradio Irving“, rekao je Grifin, koji je sredinom juna napustio organizaciju jer nije uspeo da se dogovori o uslovima novog ugovora.

Grifin smatra da će Irving biti trejdovan, ali nije želeo da spekuliše o eventualnim destinacijama.

“Biće bolje i jednima i drugima ako Kajri ode. Celu stvar vidim kao njegov način da pronađe mesto za sebe, da napravi naredni korak u karijeri. Mislim da želi da vidi koliko dobar može da bude. Lebron se nadvija nad celom franšizom i to je uglavnom pozitivno, uvek se očekuje prsten, ali u takvoj situaciji Irving ne može da testira svoje granice i da vidi koliko dobar zapravo može da bude, može li da bude glavni igrač takvog tima“.

Sa druge strane, Grifin priznaje da su u pravu oni koji kritikuju Irvinga da nije mogao da uspe bez Lebrona.

“Mislim da nije pronašao način da pobeđuje u takvom okruženju, zapravo niko od igrača to nije naučio do Lebronovog dolaska. Nisu rasli organski, nisu zajednički učili kako se pobeđuje. Nije stvar u tome da Irving nije mogao da nosi taj teret, verovatno nije dovoljno to očekivao od sebe jer svi kao da su pretposavljali: ‘Dobro, ako izgubimo, u redu je‘. To je zapravo moja krivica, trebalo je da ih nateram da ih razumeju da je prilika za njih to što nema Džejmsa“.

Takođe, Grifin je rekao da je na listi timova u koje bi Irving želeo da ode i Boston, tačnije trener Bred Stivens, što je novost jer je prethodno objavljena lista glasila – San Antonio, Majami, Njujork i Minesota.

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.