ESPN: Bol će biti ruki godine, stigli glasovi i za Tea

autor: J. KOCEV

Plejmejker Los Anđeles Lejkersa Lonzo Bol biće ruki godine prema prognozama košarkaških novinara ESPN, a Miloš Teodosić sedmi je u tom izboru.

Izvor: Getty Images Sport, Jayne Kamin-Oncea

Svaki od članova tima glasao je za trojicu najboljih rukija – prvo mesto nosi pet bodova, drugo tri, a treće jedan bod. U takvom formatu Bol je osvojio 140 bodova, a slede Denis Smit junior (Dalas) sa 86, Ben Simons (Filadelfija, celu prošlu sezonu bio povređen) sa 62 i Markel Fulc (Filadelfija) sa 60.

“U Letnjoj ligi prosečno je beležio 16,3 poena, 9,3 asistencije i 7,7 skokova, a trener Luk Volton daće Bolu minute uprkos greškama i Bol će mnogo držati loptu u rukama“,navodi se u analizi, uz podsećanje da je Medžik Džonson jedini član Lejkersa u istoriji koji je bio ruki godine.

Denis Smit jr bio je deveti pik i, po mišljenju mnogih, najveća je “krađa“ na draftu, a konkurent za minute biće mu Jogi Ferel.

Ben Simons je enigma, ali uprkos tome, projekcije u ESPN fantazi igri kažu da će on prosečno imati 14,7 poena, 6,6 asistencija i 5,9 skokova, što su brojke kakve su u ruki sezoni imali jedino još spomenuti Medžik i Oskar Robertons.

Njegov saigrač Fulc nema toliko sigurnih minuta i zato će dosta zavisiti od zdravlja saigrača i filozofije trenera Breta Brauna.

Na listi se dalje nalaze plej Kingsa D‘Eron Foks sa 18 bodova, Džoš Džekson iz Sansa sa deset, a pojedini eksperti veruju i u srpskom plejmejkera Miloša Teodosića – novi član Los Anđeles Klipersa zaradio je osam bodova.

Glasove su još dobili Donovan Mičel iz Jute Džez, Džejson Tejtum iz Bostona, krilni centar Bulsa Lauri Markanen, kao i Malik Monk iz Hornetsa.

IZVOR: SAŠA OZMO/SPORT KLUB

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.