Od najmlađeg MVP-a do veteranskog minimalca

autor: J.K., IZVOR: SPORT KLUB

Od Derika Rouza se očekuje da pokaže koliko je oružja ostalo u njegovom arsenalu. U Klivlend je došao samo iz jednog razloga – da se bori šampionski prsten.

FOTO: GETTY IMAGES

Nekadašnji MVP nadao se “maks ugovoru” vrednom 150 miliona, poput onoga koji je Majk Konli dobio u Memfisu pre dve godine.

Ali je morao da se zadovolji minimumom za veterane, tako da će u Klivlendu zaraditi simboličnih 2.1 miliona dolara. Dakle, čak 19 miliona manje nego u Niksima prošle sezone.

Pre šest godina, Rouz je bio superstar, igrač kome su zbog neverovatnih atletskih sposobnosti predviđali veliku karijeru. Umesto toga, on se za minimalni iznos novca priključio ekipi koja bi trebalo da bude konkurent za titulu.

U prošloj sezoni je na momente podsetio na svoje slavne dane i svoju eksplozivnost iz vremena kada je postao najmlađi MVP u istoriji.

Derrick Rose, LeBron James

Izvor: Getty images/Mike Ehrmann

Derrick Rose, LeBron James

Ipak, njegov boravak u Njujork Niksima obeležili su brojni problemi van terena. Veći deo predsezone je propustio zbog slučaja na sudu i optužnice za silovanje.

Utakmicu sa Pelikansima 9. januara propustio je, a da se prethodno nikome iz tima nije javio. Tek kasnije je objasnio da je morao da se vrati u Čikago zbog porodičnih obaveza.

Povrede ga ponovo nisu zaobišle, prvo problemi sa vratom a na kraju sezone i pokidani meniskus, zbog čega ga nije bilo na poslednjih osam mečeva ligaškog dela.

Sve je to uticalo na njegovu poziciju na NBA tržištu. Kao njegova potencijalna destinacija pominjali su se Lejkersi, Baksi i njegov stari tim Čikago. Svi oni su mogli da ponude bolje ugovore od onog koji je dobio u Klivlendu.

Ali Rouz još uvek želi da se takmiči na najvišem nivou. Klivlend je od nekadašnjih članova Njujorka, Džej Ar Smita i Imama Šumperta napravio dva solidna igrača u rotaciji. Od Rouza se očekuje da nastavi istim putem…

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.