“Kajri je inteligentan momak koji želi stabilnost”

SPORTKLUB.RS

Vest o zahtevu Kajrija Irvinga da bude trejdovan zatekla je Ričarda Džefersona u sred snimanja njegovog redovnog podkesta.

Kyrie Irving, Richard Jefferson

Izvor: Getty images/Ronald Martinez

Kyrie Irving, Richard Jefferson

Iako iznenađen informacijom, Džeferson je odlučio da nastavi sa snimanjem, a epizoda je objavljena u ponedeljak. Evo kako je reagovao najiskusniji igrač Klivlenda.

Da li je to istina? Sada sam saznao. Reći ću ovo, ne znam kada će biti objavljeno. Ne mislim da postoji borba za moć između LeBrona i Kajrija. Mislim da je Kajri super-inteligentan momak. Veoma, veoma pametan.

Smatram da ne dobija tretman kakav zaslužuje jedna tako pametna osoba. Ali nakon svih promena unutar franšize, odlazaka i dolazaka trenera, Grifinovog (bivši generalni menadžer) napuštanja ekipe…

Kajri je doživeo toliko toga, više do bilo koga u ovoj organizaciji. Prvi pik na draftu, kao LeBron. Tri različita trenera, povratak LeBrona, glasine o trejdu, priče o LeBronovom novom odlasku…

Svako bi u nekom trenutku poželeo izvesnu stabilnost. Čak iako ne zna tačno kakvu stabilnost. Ne znam da li je zatražio trejd. Ali reći ću vam da je imao zaista teških momenata, ako gledate od samog starta pa do svega ovoga gde smo mi danas. Sve uspone i padove franšize, to je više od bilo koga drugog.

Bez obzira na sve uspehe, na osvojenu titulu, na igranje Ol Stara, bilo je previše situacija poput one: Hej, sedećemo ovde i čekati godinu dana da vidimo da li će se LeBron vratiti ili ne. To bi za svakoga predstavljalo veliki mučenje“, objasnio je Džeferson.

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.