Prvi veliki trejd u noći lutrije

autor: VASILIJE PEJOVIĆ (PUBLICFUGURE.ME)

 

Odlazak Dvajta Hauarda u Šarlot Hornetse otvorio je ljetnji prijelazni rok u NBA ligi, a u noći vrlo zanimljivog NBA drafta dogodio se prvi veliki trejd – Džimi Batler postao je novi košarkaš Minesote Timbervulvs!

Najbolji igrač Čikaga i trostruki Ol-star igrač stigao je u Vulvse u zamjenu za Zeka Lavina, Krisa Dana i sedmog pika sa Drafta, odnosno Laurija Markanena sa Univerziteta Arizona, nesuđenog osmog pika Njujorka.

Bulsi su zajedno sa Batlerom u Mineapolis poslali i 16. pika pa se može reći da su Vukovi pobjednici drafta. Za jednog od najboljih dvosmjernih igrača lige otarasili su se dobrog igrača koji se oporavlja od teške povrede (Lavina), nedokazanog igrača druge godine (Dan) i pik koji je pretvoren u solidnog, ali jednodimenzionalnog košarkaša (Markanen), igrački sličan Nikoli Mirotiću.

 

 

O odlasku Džimija Batlera u Minesotu šuškalo se i prošle godine, ali je i ovog ljeta bilo dosta zanimljivih spekulacija. Prije svega da su Batlera kontaktirali Lebron Džejms i Kajri Irving kako bi ga nagovorili da dođe u Klivlend. Međutim, Minesota je uspjela da napravi veliki trejd i sada se u američkim medijima piše o stvaranju moćnog tima sa osnovom Karl Entoni Tauns – Endrju Vigins – Džimi Batler.

Batler je fantastičan igrač u oba smjera i u Minesoti će imati primarni cilj da dovede timsku odbranu u red. U klubu će sarađivati sa Tomom Tibodoom, nekadašnjim trenerom iz Čikaga.

Batler je prošle sezone imao prosjek od 24 poena i po šest skokova i asistencija.

 

IZVOR: PORTAL ANALITIKA

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.