Sutjeska preko Primorja do finala

autor: J. KOCEV

 

Košarkaši Sutjeske savladali su ekipu Primorja u prvom polufinalnom meču IDEA JSL CG. Izabranici Borisa Nikolića slavili su rezultatom 64:60. Domaćin je vodio tokom cijelog susreta, a gosti su uspjeli da ozbiljno prijete tokom svih 40 minuta, ali nedovoljno da načine preokret.

 

 

Igralo se intenzivno i brzo, ali sa mnogo grešaka i izgubljenih lopti na obje strane. Sutjeska je kontrolisala utakmicu, imala u nekoliko navrata od 8 do 10 poena prednosti, koju su Novljani brzo topili i vraćali se u egal (32:22, zatim i 54:38, ali Primorje pravi seriju 5:21 za 59:59).

Veliku prednost Nikšićani su imali u skoku, gdje je prednjačio Otašević, a šuterski nisu bili baš raspoloženi bekovi organizatora turnira, ali su u ključnim momentima bili dovoljno pribrani da sačuvaju prednost. Vuk Popović je pokazao raskoš svog talenta i odigrao veoma dobru utakmicu i opravdao ulogu koja mu je dodijeljena od početka super lige. Solo prodori Goranovića i njegova sposobnost za preuzimanje odgovornosti takođe su uticali na igru domaćih.

Vulević i Bojić pogodili su neke veoma bitne šuteve i time dali doprinos važnoj pobjedi.

 

 

Gostujućem sastavu nedostajao je veći broj poena povrijeđenog Obradovića, a brzopletost i veliki broj promašaja koštali su Novljane neizvjesnije borbe za pobjedu protiv rivala sa kojim su odigrali dva jako kvalitetna i borbena meča do poslednje sekunde.

U ekipi Primorja ne treba zaboraviti istaći igru Gardaševića, Danilovića i Vukojevića, koji su u napadu pravili višak, pa i kada nisu poentirali oslobađali su prostor za šuteve i prodore Konjeviću, Dakiću, Prgi i Obradoviću.

 

 

Na kraju zasluženih 64:60 za Sutjesku i plasman u finale sa ekipom Budućnosti od 17 sati i 30 minuta.

 

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.